реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: полонена льотчиця вимагає перекладача

У Воронезькому обласному суді розпочалося слухання справи української льотчиці Надії Савченко, захопленої росіянами у полон і вивезеної на територію Російської Федерації (що там каже Микола Литвин про кордон на замку?!).

Її звинувачують у передачі військовим даних про російських журоналістів, які згодом були вбиті. Ті ж журналісти, насправді, були звичайними військовими, тільки й того, що вміли писати брехливо про Україну. МЗС України заявило про незаконне вивезення української льотчиці, підтримав її і Президент Петро Порошенко.

У суді полонена поставила вимогу про переклад всіх документів українською мовою. Воронезький суд вимогу задовольнив.

На звільнених від російських окупантів територіях відновлюється життя: в Слов'янську встановлено літній душ, пенсіонерам виплачено пенсії, завозиться гуманітарна допомога.
Відновлено мовлення українських телеканалів. Сапери знешкодили кілька вибухових пристроїв. У замінованих квартирах, в яких раніше бойовики облаштували вогневі позиції, до цього силою вигнавши господарів квартир на вулицю, були виявлені продукти харчування, медичні препарати російського виробництва.

У Києві для міжнародних дипломатів організовано виставку зброї та іншого російського начиння, вилученого в бойовиків, що свідчить про організацію Росією збройної агресії.

Російські терористи обстрілювали аеропорт в Луганську та почали стріляти по мирних жителях у Донецьку. Є загиблі і поранені.



Теги:Надія Савченко, Донецьк, Луганськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar