реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: льотчицю росіяни вивезли у Воронеж

Росія показала, що не тільки воює проти України, але ще й викрадає її громадян. Героїчна льотчиця Надія Савченко, виявляється, сидить у воронезькому СІЗО.

Україна вимагає від Росії негайно надати інформацію щодо незаконного вивезення льотчиці Надії Савченко на територію сусідньої держави. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Відомство висловило "рішучий та категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко – військовослужбовця Збройних Сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України". "Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації", - зазначили в МЗС.

"Відкрито викрадаючи громадян України на території нашої держави, російська влада не лише порушує всі можливі норми міжнародного права, а й вже переступає елементарні норми пристойності і моралі. Такі дії не залишаться без адекватної відповіді з боку України і міжнародної спільноти", - підкреслили у відомстві.

Президент побував у зоні дії антитерористичної операції, вручив нагороди воїнам, ознайомився з ходом відновлення життя у звільнених від окупантів містах. У Слов'янську та Краматорську привезено хліб, інші продукти, незабаром відновиться електро- та водопостачання.

До приїзду Президента російські терористи готували теракти, але їх організатори знешкоджені. Також раніше був замах на міністра оборони Валерія Гелетея та вище армійське керівництво у Слов'янську, але тільки високий професіоналізм наших силовиків в останню хвилину зміг знищити нападника зі зброєю.

Кільце навколо Донецька та Луганська звужується. Президент запевнив, що міста будуть визволені без застосування артилерії та авіації.



Теги:Надія Савченко, АТО, Луганськ, Донецьк, Слов'янськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar