реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як москва вкрала Вишгородську ікону Божої Матері і зробила її «Владімірскою»!

Це зображення - це поштова листівка, яку мені свого часу подарував покійний Виктор Киркевич, він тоді сказав - «впевнений, що вона вам ще знадобиться!»

На листівці зображений «святий» російської церкви «благовєрний князь» Андрєй Боголюбскій в момент крадіжки однієї з найбільших святинь Руси-України, а саме Вишгородської ікони Божої Матері.

У 1169 році суздальський князь Андрєй Боголюбській здійснив розбійницький напад на стольний великий град Київ і Вишгород, брутально пограбував і понівечив ці міста, а святині київські вивіз до свого села Багалюбове на Суздальщині. Згодом Вишгородьска ікона потрапила до Владіміра. Так ікона і стала «Владімірскою».

Ніби на перший погляд і не дуже значущі деталі! Але це насправді дуже важливо! Крадіжка наших святинь - це насправді крадіжка нашої української історії та нашої києвоцентричної цивілізації. І першу спробу крадіжки наших святинь та нашої історії вчинив саме князь Суздальський Андрєй Боголюбскій. Чи може бути грабіжник і вбивця святим? Очевидно ні!

Ми - українці зобов’язані повернути свої святині з російської неволі! Нині Вишгородська ікона Божої Матері зберігається у храмі рпц при Трєтяковской галерії у москві.

Поки ми не можемо практично повернути свої святині на батьківщину, - ми зобов’язані їх правильно називати. Відтак ікона не Владімарська, а Вишгородська. Так само до речі, Ченстоховська ікона - насправді Белзька.

Для нас назва «Владімірська» має бути лакмусовим папірцем, щоб відрізняти своє і чуже. Якщо бачите, що пишуть, чи говорять «Владімірська» ікона - значить рускі окупанти, або їхні посіпаки. Не маємо права толерувати чужих окупаційних назв.

Андрій КОВАЛЬОВ



Теги:Андрій Ковальов, Вишгородська ікона, РПЦ, російські міфи, Андрій Боголюбський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar