реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Кіріла Гундяєва готують до замаху?

Чи знали ви, що патріарха московського кіріла гундяєва охороняє федеральна служба охорони (фсо рф), та сама яка охороняє російського президента і всю російську державну верхівку?

Федеральним законом про фсо рф посада московського патріарха визначена у списку тих, кого охороняє такаж державна охорона, як і президента рф. Цей звичай на росії - охороняти патріарха ще з часів Сталіна, а точніше з 1943 року. В совєцький час стерегли/наглядали за московським патріархом товаріщі з кгб, а вже Єльцин поклав завдання охороняти очільника рпц на фсо у 1996 році.

Нещодавно стало помітним посилення охорони гундяєва. Очевидно що служіння патріарха пов’язане з постійним перебуванням на публічних масових богослужіннях, але ще з ковідних часів кіріл мав звичку ховатися у своїй капличці в Передєлкіно, де служив сам навіть без диякона і священика. Такі переховування врешті почали підривати авторитет гундяєва серед свого духовенства та адептів рпц. Тому кіріл повернувся до практики публічних богослужінь.

Під час богослужінь трапляються моменти, коли до патріарха кіріла можуть підійти звичайні віряни.
Охоронці гундяєва підпускають до нього лише перевірених вірян і священиків. Але тепер охоронці гундяєва зобов’язані тримати за руки всіх хто підходить до патріарха. Ось наприклад фото з всенічного бдіння у храмі Христа Спасителя у москві. кіріл помазує духовенство і вірян освяченою олією, а охоронці по дві сторони тримають за руки всіх, хто наближається до кіріла.

Очевидно, усі ці заходити для того, щоб ніхто нічого не заподіяв патріарху. гундяєва залякують тим, що на нього готується замах і, очевидно, гундяєв цього дуже боїться особливо після того, як він мав необережність назвати путіна - «владіміром васільєвічем». Разом з тим все частіше у росії обговорюється статегія заміни кіріла на «духівника путіна», схибленого російського шовініста митрополита тіхона шевкунова.

Андрій КОВАЛЬОВ



Теги:РПЦ, патріарх московський, фсб, Андрій Ковальов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar