реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Імперці не пробіглись Черніговом

Російські імперці не пробіглись Черніговом, як планували до того. Зустріч в одній із соціальних мереж так і залишилась висіти "незайманою". Напередодні в інтернеті на сайті чернігівських націоналістів з Третьої Позиції мова йшла про забіг під назвою "Братский путь", який націоналісти мали намір зупинити.

Втім, замислене повністю націоналістам реалізувати не вдалось - забіг під прапорами Російської імперії, Російської Федерації, Республіки Білорусь та України оминув Чернігів та попрямував в сторону Києва.

Як стало відомо СІПу, з власних джерел в середовищі чернігівських націоналістів, росіян чекали ще з позавчора.
"Ми не варвари і не дикуни, тому для нас важливо в першу чергу поговорити, дізнатись хто такі і з чим до нас прийшли, - говорить один із лідерів нацугрупувань. - Розмова мала стосуватись кокретних фактів: вибачення за малоросів, бо саме так вони нас називали і так закликали бігати з ними своїх братів, друге - імпреського прапора і офіційне пояснення їхнього тлумачення, останнє - чому вони біжать "во славу Росии и империи" саме через Білорусь та Україну. Щоб не вийшло так, як у Варшаві, коли їхні співвітчизники порозклеювали листівки "Хазяева вернулись".
За словами націоналіста, розмови так і не відбулось. Незважаючи на попередні домовленості, росіяни так на звязок і не вийшли.
Як потім стало відомо, в Чернігові пробіжки не було, забіг попрямував в сторону Козельця, завтра вдень імперці планують бути в Києві, де на розмову з ними чекають вже тамтешні патріоти. Навідміну від Білорусі, де підтримка імперцям виявлялась навіть на рівні адміністрацій міст, в Україні їх навіть не підтримують пересічні громадяни.

З офіційної групи в одній із соцмереж стало відомо, що російські націоналісти прибули до Чернігова вчора ввечері. Перед тим вони ночували у Городні, пили воду та отримували благословіння в місцевому храмі Миколи Чудотворця.

Нагадаємо, "Братский путь" проходить по маршруту Москва-Минськ-Київ. Як не дивно, забіг присвячений 1150 утворення Росії як держави.


Сіверград



Теги:городня, Україна - Росія, Чернігів, імперці, українські націоналісти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar