реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівщина створює свій батальйон територіальної оборони від росіян

На Чернігівщині формується батальйон територіальної оборони. Заходи з комплектування відбуваються відповідно до закону «Про затвердження указу президента України «Про часткову мобілізацію» та указу президента «Про затвердження положення про територіальну оборону України». Повноваження зі створення підрозділу покладено на військкомати області. Головними завданням батальйону територіальної оборони буде охорона державного кордону, стратегічно-важливих об’єктів, а також забезпечення діяльності органів державного управління.

Для комплектування батальйону у військкоматах є достатньо кандидатів з необхідними військво-обліковими спеціальностями, починаючи від командира і закінчуючи кухарем. Військові комісаріати призвали до війська запасників, які й служитимуть в батальйоні територіальної оборони. До його складу входять мотострільці, водії, стрільці, командири відділень, радіотелефоністи, кухарі тощо. Тобто, сьогодні вже можна сказати, що батальйон сформований.

Для проходження навчання частину мобілізованих вже направлено до 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Відтак, на полігоні навчального центру запасники відновлюють свої навички та вміння, які вони свого часу отримали під час служби у військових частинах. В першу чергу в новостворених підрозділах проходить бойове злагодження. В плані бойової підготовки військовослужбовці виконують навчальні вправи з вогневої підготовки, водіння бойових машин, займаються топографічною, інженерною підготовкою та іншими військовими предметами, вивчають свої функціональні обов’язки. Згодом буде прийняте рішення щодо завдань, які виконуватиме батальйон.

Водночас в обласному військкоматі триває робота щодо забезпечення батальйону матеріально-технічними засобами, озброєнням і військовою технікою. Нині, зокрема, на території тролейбусного парку розгорнуто пункт прийому техніки. Військовослужбовці вже провели відбір техніки, яка призначається до укомплектування Збройних Сил України. Безпосередньо перед направленням машин до війська відбувається огляд їхнього технічного стану. У випадку виявлення несправностей, які унеможливлюють подальшу експлуатацію, техніка повертається власнику для проведення ремонтних робіт. Боєздатні машини своїм ходом направляються до військових частин.

- Нині ми виконали всі необхідні заходи для забезпечення якісного призову військових фахівців для комплектації батальйону, - зазначив військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату Костянтин Нікулін. - Зокрема, відпрацьовані питання першочергових заходів щодо укомплектування підрозділу особовим складом, організації взаємодії з військкоматами Чернігівщини. Тривають заходи мобілізації особового складу і отримання автотранспорту, а згодом розпочнеться формування, на основі цих ресурсів, повноцінних підрозділів. Також ми проводимо постійний контроль та ведемо облік людей та матеріальних засобів.

За словами Костянтина Нікуліна, комплектування батальйону речовим майном здійснюється на кошти, які надійшли на рахунки військового комісаріату від благодійників та небайдужих громадян Сіверського краю. Загалом ця сума становить 1 мільйон 171 тисячу гривень. Планується, що видатки на комплектування батальйону територіальної оборони матрацами, подушками, ковдрами ті іншими речами будуть вартістю в понад 250 тисяч гривень. Також планується придбати для військовослужбовців батальйону засоби зв’язку та інше спорядження.

Григорій МАЗУР
Чернігів








Теги:батальйон оборони, Україна - Росія, російська окупація, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar