реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Фармацевтична компанія “Дарниця” Гліба Загорія готова забезпечити виробництво препаратів для інтенсивної терапії

Кількість випадків інфікування коронавірусом у країнах ЄС зростає, у зв’язку з чим Єврокомісія передбачає серйозний дефіцит медикаментів для лікування пацієнтів з COVID-19. Водночас, представники компанії «Дарниця» наголошують на тому, що Україна повинна мати певний стратегічний резерв ліків, що можуть знадобитися у критичних ситуаціях. Серед них: анестетики, антибіотики, препарати для реанімації, седативні засоби та міорелаксанти.

Фармкомпанія «Дарниця» має достатні запаси медикаментів, які можуть знадобитися у лікуванні тяжких та критичних випадків COVID-19. Це дуже важливо, адже за оцінками медиків, пацієнти, що знаходяться у відділеннях реанімації та підключені до апаратів життєзабезпечення, можуть потребувати до 50 різних препаратів.

Суттєва частина препаратів, необхідних при важких та невідкладних станах таких пацієнтів, присутні у продуктовому портфелі «Дарниці» Гліба Загорія. За попередніми оцінками їх має вистачити на термін від двох до чотирьох місяців. Саме зараз фірма займається формуванням запасів необхідної сировини для забезпечення виробництва цих медикаментів відповідно до поточних потреб населення.

Варто зазначити, що препарати «Дарниці» включено до затвердженого Кабінетом Міністрів у березні 2020 року переліку лікарських засобів, медичних виробів та обладнання, що призначене для запобігання виникненню та розповсюдженню COVID-19. Вони звільняються від сплати ввізного мита, а операції по імпорту таких препаратів не обкладаються податком на додану вартість. Такі пільгові податкові умови значно спрощують та пришвидшують процес формування запасів. Окрім того, компанія також займається виробництвом інших медикаментів, які не входять до переліку, проте можуть бути використані у критичних ситуаціях.

Нагадаємо, що «Дарниця» має державну реєстрацію на субстанцію гідроксихлорохіну. Ця речовина внесена до національного протоколу лікування інфікованих коронавірусом як експериментальний засіб. Компанія робить все необхідне для запуску процесу виробництва готових ліків на основі даної субстанції.

Крім того, «Дарниця» Гліба Загорія змінила свої плани виробництва для того, щоби мати змогу збільшити випуск жарознижувального засобу «Парацетамол-Дарниця» та противірусного препарату «Імустат». Ці медикаменти активно застосовуються в умовах епідемій вірусних захворювань та наразі користуються значним попитом серед українців.

Гліб Загорій народився у 1976 році, має вчене звання доктора фармацевтичних наук, професора. З 2009 по 2014 рік обіймав посаду генерального директора компанії «Дарниця». У 2014 році був обраний народним депутатом України, став членом комітету ветеранів та людей з інвалідністю. Влітку 2019 року пішов з політики, вирішивши зосередитись на підприємницькій діяльності.






Теги:медицина, Гліб Загорій, Дарниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar