реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Діалог. Ми різні, але ми разом

В обласному клубі ділового спілкування «Діалог», який відбувся днями в Чернігівській обласній дитячій бібліотеці ім. М.Островського за участю Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, опрацьовані актуальні теми: «Дитяча бібліотека — інноваційний майданчик освітньо-виховної роботи з дітьми та підлітками», «Книга раніше за телевізор та комп’ютер», «Нові можливості професійного розвитку. Реалії та перспективи».
Бібліотечні працівники не тільки прослухали ділову інформацію про впровадження інноваційних форм роботи, а й взяли участь в майстер-класі з інтерактивного заходу «Жива бібліотека».
Цікавими були зустрічі з дитячою письменницею Т. Пакалюк, головою єврейської громади м. Чернігова С. Бельманом.
Мета заходу «Жива бібліотека» — сприяння міжкультурному діалогу. Така модель була адаптована в Україні в 2007 році, проведена спочатку в Західній Україні та в Києві.
Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського вперше проводить такий захід спільно з єврейською громадою м. Чернігова. Живими книжками виступили Семен Бельман (голова Єврейської міської громади), Руслан Мікаілов (Конгрес азербайджанців у Чернігівській області, Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г.Шевченка) та етнічний кубинець Мігель Регеро (м. Чернігів). Читали їх, тобто ставили різноманітні запитання про культуру, традиції, життя народів цих країн учні 8 класу школи № 12, читачі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського. Діти багато дізналися про народи, країни гостей-«Книжок», тепло привітали Руслана з перемогою його земляків на Євробаченні — 2011 р. Гості навіть співали, також показали чудові слайди про життя своїх народів.
Спілкування було цікавим, запитань було багато, відповіді — вичерпні.
По закінченні заходу всі читачі-діти заповнили спеціальні анкети, в яких мали можливість висловити свої враження і побажання. Приємно відзначити, що всім було дуже цікаво отримати інформацію про людей різних національностей, які живуть поруч, про їхнє ставлення до України — шанобливе і тепле.
Сподіваємось, що «Жива бібліотека» — це нова можливість для дитячих бібліотек області допомогти дітям, дорослим краще розуміти один одного незалежно від національності.

Віра ВЕРЕСОЦЬКА,
газета "Біла хата"



Теги:Бельман, українці, акція, Островського, Чернігівська, бібліотека, євреї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar