реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Дитяча творчість. Переможці конкурсу визначені

Перший обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», організований чернігівськими письменниками та Чернігівською обласною бібліотекою для дітей ім. М.Островського за підтримки дитячих бібліотек області і присвячений 20-річчю Незалежності України, визначив переможців.
Таку інформацію надала редакції Віра Вересоцька, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського.

У конкурсі взяли участь 160 дітей з усіх регіонів області, вони представили понад 200 власних творів, серед них — вірші, казки, легенди, гуморески, байки, фантастичні оповідання. Головні теми: рідна Батьківщина, велика й маленька, любов до мами, увага до братів наших менших, до рідної природи, перемога добра.
Переможцями в номінаціях «Поезія» та «Проза» стали 14 авторів, твори яких, за умовами конкурсу, будуть надруковані у травні й видані окремою книжкою, а також друкуватимуться в обласному часописі «Літературний Чернігів»; а інші твори, що також відзначені, розміщуватимуться на веб-сайті Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського.

Всі автори найкращих творів нагороджені спеціальними дипломами, грамотами, книжками. Урочисте нагородження переможців відбулося 25 лютого в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей ім. М.Островського.
Проводити такий конкурс планується щорічно.
Від редакції: в одному з номерів «Білої хати» ми надрукуємо деякі твори переможців.




Теги:проза, Конкурс, література, дитяча творчість, переможці, Островського, Поезія, бібліотека


Читайте також



Коментарі (0)
avatar