реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Державна фінансова інспекція не має нічого проти купівлі Стахом Toyota Corolla

Державна фінансова інспекція як на обласному так і на національному рівні не бажає втручатися в діяльність комунального підприємства чернігівської міськради «Ділянка по контролю за благоустроєм міста» з приводу обгрунтованості купівлі підприємством Toyota Corolla.

Історія порушеного питання почалася ще з початку 2012 року, коли чернігівські журналісти виявили у власності міського голови Чернігова Соколова новеньку Toyota Сamry. Довго не вдавалось отримати документальне підтвердження наявності машини, але коли під тиском Демократичного Альянсу відповідь міськрада все ж таки надала, виявилось, що в міськраді виявилось дві нові Тойоти. Комунальне підприємство «Ділянка по контролю за благоустроєм міста», яке очолює Артем Стах, купило Toyota Corolla за 99 000 грн. в 2011 році. З розбивкою суми в кілька платежів - напевно, щоб не викликали підозр. Потім в січні 2012 року за рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради та актом прийому - передачі автомобіль був безкоштовно переданий в оперативне управління виконкому Чернігівської міськради.

Представники ДемАльянсу подали запит з метою отримати копію договору купівлі - продажу Toyota Corolla. Артем Стах відмовив, посилаючись на те, що його підприємство купило автомобіль за власні кошти і це не публічна інформація.

Наступним кроком стало звернення в Державну фінансову інспекцію в Чернігівській області з проханням перевірити обгрунтованість покупки Toyota Corolla комунальним підприємством. Це звернення грунтувалося на Постанові КМУ № 332, Розпорядженні КМУ № 332-р. Обласна фін.інспекція відповіла, що діяльність КП не підпадає під дію зазначених постанов і приймати рішення про незаконність такої покупки фінінспекція не може.

Отримавши відмову від Чернігівської фінансової інспекції, Демократичний Альянс звернувся до вищестоящої організації, тобто Державну фінансову інспекцію України. Держфінінспекція, у своїй розгорнутій відповіді вказала, що підприємство Стаха не фінансується за бюджетні гроші, відповідно зазначені антикорупційні акти не поширюються на КП «Дільниця з благоустрою».

Голова Чернігівської обласної організації Політичної партії «Демократичний Альянс» Андрійченко Ігор повідомив, що « У своєму листі контролюючому органу ми нагадали, що перелічені нормативні акти були прийняті з метою максимального скорочення бюджетних витрат на будівництво та утримання не запланованих в установленому порядку об'єктів, надання невиправданих пільг і переваг, посилення боротьби з корупцією, надмірностями в використанні державним майном, створення на цій основі додаткових джерел підвищення рівня життя найбільш вразливих верств населення . В такому випадку купівлю автомобіля за 99 000 грн. навряд чи можна назвати підвищенням рівня життя населення. Нажаль, в Чернігові, деякі чиновники досі плутають підвищення власного комфорту з захистом інтересів вразливих верств населення, з податків якого службовці отримують заробітну плату!

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
Політичної партії «Демократичний Альянс»



Теги:тойота, Демократичний Альянс, Олександр Соколов, міська рада, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar