реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вшанувати героїв, а не комуністичних бандитів!

Народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків скерував депутатське звернення Чернігівському міському голові щодо встановлення пам'ятних дощок на будівлі ліцею № 15, що в місті Чернігів, загиблому військовому Олексію Коновалову та на школі № 21 загиблому Миколі Брую.

Герой Олексій Коновалов, член Чернігівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", капітан, командир взводу Чернігівського територіяльного батальйону № 113, член Штабу Чернігівської обласної "Народної самооборони" загинув на Луганщині під час проведення антитерористичної операції.

Народився 31 січня 1970 року в м. Чернігів. Навчався в школі міста Тольятті протягом 1976–1983 рр., Чернігівських загальноосвітніх школах № 15 та № 9. У 1992 році закінчив Київське вище військове інженерне училище зв'язку імені М. І. Калініна. 1992–2003 рр. – військова служба. 16 років життя Олексій присвятив армії, отримав звання капітана. Мав інженерну освіту та був гарним спеціялістом своєї справи. Патріот, затятий націоналіст, свободівець та просто щирий, світлий і відкритий для спілкування чоловік, що прагнув справедливости й знав польську, французьку та англійську мови. Він той, про яких говорять: "їм більше за всіх треба" – небайдужий, завжди на передовій. Олексій Коновалов за військовою спеціяльністю був зв'язківцем, керував військовим підрозділом на блокпосту на півночі Луганщини біля с. Велика Чернігівка Станично-Луганського району. Командир взводу Чернігівського територіяльного батальйону № 113 Олексій Коновалов загинув 12 червня 2014 року.

Також на будинку Чернігівської школи № 21 Миколі Брую, який народився у м. Чернігові 6 березня 1986 року. Загинув біля с. Красне Краснодонського р-ну Луганської області 26 липня 2014 року. Навчався у Чернігівській загальноосвітній школі № 21. 2003–2008 рр. навчався на історичному факультеті Чернігівського державного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка на спеціяльності "Історія. Психологія". У 2008 році отримав кваліфікацію вчителя історії, практичного психолога в закладах освіти. 2008–2009 рр. – строкова служба у ЗСУ (95 окрема аеромобільна бригада, м. Житомир). Член ВО "Тризуб" ім. С. Бандери.

"Встановлення пам'ятних дощок сприятиме вихованню почуття патріотизму, громадської свідомости та любові до Батьківщини. Чекаємо на відповідь Виконавчого комітету Чернігівської міської ради", – зазначила голова міської організації ВО "Свобода" Тамара Паславська.

Також активісти Чернігівської "Студентської Свободи" розпочали збір інформації про Миколу Бруя та Олексія Коновалова для розміщення її у відповідних музеях, школах та ліцеях. Планують проведення лекцій для учнів з метою ознайомлення з біографією загиблих героїв.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"



Теги:Руслан Марцінків, Олександр Соколов, міська рада, російсько- українська війна, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar