реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Депутати - "ударівці" вміють рахувати...

Депутати від «УДАРу» порахували скільки насправді коштуватиме міській раді електронна система для голосування

Поки народні обранці від «УДАРу» блокують Верховну Раду з вимогою про дотримання Конституції України та персональне голосування народних депутатів, депутати Чернігівської міської ради підтримують своїх колег-однопартійців на місцевому рівні

На 29 сесії Чернігівської міської ради, що відбулась 31 січня 2013 року депутатська фракція «УДАР Віталія Кличка» голосувала за встановлення електронної системи для голосування у міській раді. Мер та виконавчий комітет Чернігівської міської ради повинні встигнути виконати рішення сесії до 15 квітня. Чи встигнуть втілити у життя це рішення, поки що невідомо. Але, відомо, що суми які були озвучені на сесії міської ради завищені. Мер міста, Олександр Соколов, спираючись на досвід колег Чернігівської обласної ради, озвучив на сесії суму в 1 500 000 мільйони гривень.

Інша цифра з’явилась під час презентації електронної системи для голосування, що відбулась на засіданні робочої групи із впровадження електронної системи голосування. За попередньою оцінкою вартості представниками компанії «ІНКОМ», що є дистриб’ютором китайської фірми «Taiden», одного з найбільших розробників конференц - систем у світі, вартість складає від 650 000 до 800 000 тисяч гривень. Представники «ІНКОМу» наголосили, що ціна системи залежатиме від тієї модифікації, що найбільш підійде для роботи міської ради.

«Питання про встановлення електронної системи для голосування не вирішується в Чернігівській міській раді з 2002 року. Уявіть собі, майже 11 років! І якщо у Верховній Раді наші колеги від «УДАРу» говорять про наявність «кнопкодавів», то в Чернігівській міській раді існує застраліа хвороба непрозорого підрахунку голосів. Наша депутатська фракція повністю підтримує ініціативу про встановлення електронної системи для голосування, адже це елементарне дотримання Закону та Конституції України. Нами був проведений глибокий аналіз по встановленню систем голосування у інших міськрадах України. Ми зв’язались з нашими колегами – депутатами в інших містах і з’ясували, що суми, які ми чуємо із вуст можновладців – завищені. У Хмельницьку і Рівному система для голосування коштувала по 300 000 тисяч гривень; Житомирі – 450 000 тисяч. Тоді ж звідки взялась сума майже у 800 тисяч гривень або у 1,5 мільйони? Особисте голосування є обов’язком кожного депутата, а неправильний підрахунок голосів є грубим порушенням та ігнорування Закону» - заявив Голова депутатської фракції, Голова міського осередку партії «УДАР» - Юрій Тарасовець.

Депутати Чернігівської міської ради від «УДАРу» - Станіслав Драгель, Костянтин Іванов та Юрій Тарасовець переконані, що електронна система голосування – це запорука законності усіх рішень в інтересах чернігівців, основа відкритих, чесних відносин між громадою та її представниками у Чернігівській міській раді.



Теги:система голосування, міська рада, удар, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar