реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чому вбивство російського посла в Анкарі не схоже на вбивство ерц-герцога у Сараєво?

Турецький офіцер поліції вбив російського посла на відкритті виставки в Анкарі. Така подія, як правило, породжує масу конспірологічних версій та історичних порівнянь. Нагадаю, що російського посла вбито з криком терориста "За Алеппо!". За розбомблене російськими військами сирійське місто Алеппо, де загинули сотні чи тисячі дітей, жінок, стариків, тобто мирного населення. Загинули, ще раз нагадаю, від російської зброї.

Найперше порівняння, що спадає на думку всім оглядачам - вбивство сербським націоналістом Гаврилом Принципом австрійського ерц-герцога у Сараєво, столиці Боснії. З цього пострілу, як вважають, почалася перша світова війна.

Проте це порівняння, як це часто з аналогіями і буває, дуже шкутильгає. Адже, схоже, вбивство російського посла - це реакція турецького суспільства на шизофренічну ситуацію, коли в країні повно сирійських біженців через війну диктатора Асада зі своїм народом. Того Асада, якому допомагає інший диктатор - російський президент Владімір Путін.

Після спроби перевороту (чи імітації ?) тисячі офіцерів та державних службовців Туреччини заарештовані, звільнені. В той же час президент Ердоган то мириться з Путіним, то воює, збиваючи російський літак. Суспільству важко зрозуміти таку дивну логіку.

Постріл турецького терориста в російського посла - це знак, що у всьому світі до росіян будуть ставитись якщо не з ворожістю, то, принаймні, з настороженістю. Владімір Путін знову, як і його попередники - царі та генсеки, зробив російських громадян заложниками своєї політики.

А щодо порівнянь, то краще постріл в Анкарі порівнювати з пострілом українського націоналіста Миколи Лемика, який вбив російського, тобто радянського консула, у Львові в знак протесту проти голодомору, влаштованого комуністами українській нації. Більш схоже...

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:російський тероризм, вбивство російського посла, Анкара, Микола Лемик, Сараєво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar