реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чим корисна соляна лампа?

Соляна лампа — це частинка природи, за допомогою якої сьогодні кожна людина може перенести клімат лікувальних артемівських і соледарівських соляних шахт до власної оселі. Зроблена з природного кристалу солі, соляна лампа є повітряним іонізатором, який значно збільшує кількість корисних негативно заряджених іонів у приміщенні.

Технічний прогрес призвів до забруднення нашого середовища так званим електромагнітним смогом, спричинив підвищення концентрації шкідливих для здоров’я позитивно заряджених іонів у наших оселях та офісах.

Негативно заряджені іони Na, Cl, J, які випромінює сіль, корисні тим, що, зв’язуючись зі шкідливими позитивно зарядженими іонами, очищують повітря й нормалізують мікроклімат у приміщеннях. У соляних лампах ефект іонізації збільшується внаслідок нагрівання кристалів солі від лампочки, розміщеної всередині соляного розсіювача світла.

Соляна лампа позитивно впливає на весь організм: зміцнює імунітет та підвищує життєвий тонус, гармонізує психіку, посилює резистентність організму до різних захворювань. Вона є натуральним іонізатором повітря, який ефективно підвищує рівень негативно
заряджених іонів в приміщеннях. Ефект іонізації повітря через сіль виник з відкритих вже багато років тому її фізико-хімічних властивостей. При використанні соляних ламп ефект іонізації додатково збільшується через розігрівання кристаликів солі лампочкою що знаходиться всередині. Завдяки цьому соляна лампа покращує якість нашого оточення і тим самим якість нашого самопочуття.

Окрім цього, кришталева сіль інтенсивно допомагає в лікуванні багатьох хвороб. Біоенерготерапевти та гомеопати в Західній Європі давно вже радять застосування лампи з кришталевої солі як допоміжний засіб в лікуванні алергії, астми, дихальних шляхів та системи кровообігу, часто рекомендують використовувати їх при лікуванні ревматизму. Завдяки своїй красі та багатству кольору, соляні
лампи використовуються також в терапії кольорами – хромотерапії. Їх заспокійливе світло допомагає при безсонні, розладах нервової системи.

На відміну від штучних іонізаторів, соляну лампу можна тримати увімкненою постійно.

Корисні світильники білого кольору, тобто кольору природної кам’яної солі. Лише білу сіль використовують у їжу і лише в місцях копалин цієї солі розташовано спелеосанаторії. Ця сіль має лікувальні властивості, які значно перевершують властивості рожевої (гімалайської) солі. Хімічний склад української білої солі, з якої виготовлено світильники: 97—99,7% NaCl, 0,3—3% — інші елементи, тоді як рожева сіль містить лише 60% NaCl, а близько 40% становлять інші хімічні елементи, зокрема 32—36% — калій, який надає солі рожевого кольору, але не має жодних лікувальних властивостей. Кришталева сіль інтенсивно допомагає в лікуванні багатьох хвороб: алергії, астми, дихальних шляхів та системи кровообігу, її часто рекомендують використовувати їх при лікуванні ревматизму.
Про лікувальну властивість свідчить той факт, що шахтарі, котрі працюють в соляних шахтах, значно рідше хворіють на запалення дихальних шляхів.

Мільйони років тому, коли екологічна обстановка на Землі була бездоганною, на місці мілководної затоки стародавнього Перського моря створилися величезні поклади галіту — кам’яної солі. Сьогодні на території одного з них розташовані українські міста — Артемівськ і Соледар. Вони серед соленосних регіонів Європи посідають особливе місце. У цьому регіоні понад століття видобувають кам’яну сіль, яка завдяки своєму хімічному складу має відомі на весь світ лікувальні властивості.

___________________________________




Теги:астма, Артемівськ, алергія, Соледар, соляна лампа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar