реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Небезпечна рослина

До уваги жителів міста Чернігова та Чернігівської області, якщо у вас біля будинку або вздовж дороги з'явилася небезпечна алергенна рослина - Амброзія полинолиста просимо виривати з корінням, щоб зменшити її розповсюдження.

Амброзія за зовнішнім виглядом схожа на коноплі, а за розміром і формою листя нагадує полин гіркий - фото наведено нижче.

У чому НЕБЕЗПЕКА:
Кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових насінин, котрі підіймаючись з повітрям, переносяться вітром на велику відстань (майже на 5 км).
Потрапивши в органи дихання людей, в очі, ніс, бронхи – викликає слизотечу, погіршує зір, підвищується температура тіла, з’являється кашель, головні болі, у найбільш чутливих – приступи астми.

Які ваші дії:
Щоб уберегти себе від шкідливого впливу, бажано до початку цвітіння вирвати з коренем всі поодинокі рослини на своїй ділянці. Якщо бур’янів занадто багато, їх доведеться скошувати кілька разів.
У польових умовах, як правило, застосовуються хімічні методи боротьби з амброзією. Але обробку гербіцидами можна проводити на відстані не менше 1,5 км від населених пунктів.
На невеликих площах та присадибних ділянках амброзію потрібно прополювати і скошувати не менше 3-4 разів за літо.

Товарисво охорони природи



Теги:амброзія, алергія


Читайте також






Коментарі (0)
avatar