реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Червоний півень на Чернігівщину не доскочить

2 серпня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів нараду із заступниками голови облдержадміністрації та керівництвом Головного управління МНС України в області щодо посилення пожежної небезпеки на території області у зв’язку зі складними погодними умовами.
Голова облдержадміністрації підкреслив, що сьогодні основним завданням є створення належних умов для захисту місць найбільш вірогідного виникнення пожеж - перш за все, лісових масивів, місць відпочинку людей та військових полігонів. Головне – спрацювати на упередження і не допустити лиха.
Як повідомив начальник ГУ МНС України в області Володимир Муха, з метою недопущення виникнення пожеж на території області створені і працюють рейдові бригади, до складу яких входять представники служби МНС, екологи, дільничні інспектори міліції. Як зауважив керівник області, до цього процесу обов’язково повинні долучитися сільські та селищні голови. Також Володимир Хоменко наголосив на необхідності координації дій ГУ МНС України в області з керівництвом військових підрозділів, які є на території Чернігівщини, для того, щоб і вони в разі необхідності вчасно прийшли на допомогу.
Учасники наради також розглянули питання надання допомоги постраждалим від пожеж регіонам Російської Федерації згідно з дорученням Президента України з метою ліквідації негативних наслідків стихійного лиха.
Володимир Хоменко наголосив, що Головному управлінню МНС України в області зараз необхідно координувати свої дії з російськими сусідами і тримати ситуацію на контролі, щоб у разі необхідності оперативно надати потрібну допомогу.
За інформацією Володимира Мухи, у випадку виникнення великих і складних пожеж в лісових масивах у прикордонній з Чернігівською областю територій Російської Федерацій на допомогу вирушить зведений загін №1, в якому налічується 14 підрозділів, 102 чоловіки особового складу, 19 пожежних автоцистерн, 1 пожежно-насосна станція, 1 рукавний автомобіль, 1 автонасос. Під час залучення до дій за призначенням, зведений загін доукомплектовується пересувним пунктом управління та допоміжними службами.

Прес-служба облдержадміністрації




Теги:мнс, В. Хоменко, пожежа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar