реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський архієпископ - у Вселенського патріарха

З благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія офіційна делегація Православної Церкви України прибула до Константинополя з нагоди інтронізації митрополита Халкидонського Еммануїла. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря та старший викладач Київської православної богословської академії священник Mykhailo Omelian завітали на Фанар, де мали аудієнцію в резиденції Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія.
Його Всесвятість тепло й люб'язно прийняв українську делегацію. Від імені Предстоятеля Помісної Української Православної Церкви Всесвятійшому Патріарху Варфоломію передали теплі вітання й подарунки, зокрема, пам'ятний Чиновник архієрейського служіння з дарчим написом Митрополита Епіфанія.

Після братнього спілкування на запрошення Його Всесвятості делегація молилася за вечірнім богослужінням у Патріаршому храмі святого Георгія, де, за грецькою традицією, у п'ятниці Великого посту звершується служба Похвали – особливого молитовного послідування на честь Пресвятої Богородиці з читанням частини Акафіста до Неї.



Теги:пцу, Вселенський Патріарх, українська автокефалія, Євстратій Зоря


Читайте також



Коментарі (0)
avatar