реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Ще й заплатить...

Верховний суд України зобов‘язав священика УПЦ МП, який оскаржував перехід громади до ПЦУ, сплатити витрати громади ПЦУ на адвоката у розмірі 13,520 грн.

«Ще одна перемога — можливо не найбільша, але важлива для встановлення справедливості: громада має право ухвалювати рішення про долучення до ПЦУ, а безпідставні оскарження, якими практично завжди зловживають прихильники МП — мають бути залишені без задоволення», — повідомив речник ПЦУ архиєпископ Євстратій.

За даними «Релігійної правди», мова йде про священника РПЦвУ Олександра Гладиша, який оскаржував рішення зборів про перехід громади до ПЦУ в с. Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, Борзнянський районний суд Чернігівської області 6 березня 2019 року відмовив Гладушу в скасуванні переходу громади до ПЦУ. Це рішення підтвердив й Чернігівський апеляційний суд 7 травня 2019 року.

16 грудня 2020 року Верховний суд України підтвердив рішення попередніх інстанцій та ще й присудив позивачу — священнику РПЦвУ — виплатити компенсацію за правничу допомогу тим, хто відстоював право на перехід до ПЦУ.



Теги:Євстратій Зоря, перехід парафій, Чернігівська єпархія, пцу, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar