реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівська "Просвіта" пропонує "жовту картку"

УХВАЛА
звітно-виборної конференції Чернігівського обласного об’єднання
Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка


м. Чернігів 2 червня 2013 року
Обласна конференція «Просвіти» відзначає вагому роботу обласної організації вважаючи її, проте, недостатньою в умовах сьогоднішнього наступу антиукраїнських сил. Тому конференція вважає за необхідне здійснити перехід товариства «Просвіта» в усій Україні на нові, більш актуальні і ефективні форми та методи роботи.

Чернігівська «Просвіта» з тривогою відзначає втрату українцями свого нформаційного простору, загрозливі тенденції в освіті. Та найголовнішою загрозою для української державності чернігівська «Просвіта» вважає олігархічну систему влади, створену нинішнім режимом. Конференція закликає всі українські патріотичні партії та громадські організації до об’єднання з метою створення в Україні патріотичної української влади.

Конференція, заслухавши та обговоривши звіт правління за період 2009 – 2013 років, ухвалює:

1.Роботу правління визнати задовільною.

2. Доручити правлінню відновити діяльність осередків „Просвіти” у Ічнянському, Козелецькому, Носівському, Срібнянському, Талалаївському та Семенівському районах.

3. Підтримати більшість ініціатив ніжинської міської «Просвіти» щодо реформування Товариства та активізації його роботи і доручити правлінню та делегатам з’їзду від Чернігівщини звернутися до наступного з’їзду з цими пропозиціями. Підтримати проект започаткований Ніжинською „Просвітою” „Шануймо великих українців”.

4. Запропонувати Центральному правлінню Товариства провести по всій Україні акцію «Жовта картка» з метою захисту статті 10 Конституції України.

5. Доручити правлінню обласної організації здійснити всі необхідні заходи по налагодженню роботи галереї „Круті сходи” та книгарні «Інтермеццо».

6. Розгорнути активну роботу по підготовці до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, особливо звертаючи увагу на посилення українських складових національної освіти, захист українського інформаційного простору.

7. Міським, районним організаціям „Просвіти” проводити активну роботу по збору членських внесків та пожертв та спрямовувати їх на діяльність „Просвіти”.

8. Раді та правлінню обласної „Просвіти” підготувати та провести заходи з нагоди 25-ї річниці відновлення Чернігівської „Просвіти” та взяти участь у відзначенні ювілейних дат відомих чернігівських письменників, діячів культури та мистецтва.

9. Посилити роботу „Просвіти” у школах та інших закладах освіти; запровадити конкурси-огляди на кращий осередок „Просвіти”, кращого просвітянина.

Голова Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства „Просвіта” імені Шевченка Василь Чепурний,
секретар конференції Надія Галковська



Теги:жовтка картка, Просвіта, Чернігів, інформаційний простір, Перезавантаження


Читайте також



Коментарі (0)
avatar