реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівська митниця дала більше мільярда

У першому півріччі 2012 року Чернігівською митницею до Державного бюджету України перераховано 1 млрд. 119,5 млн. гривень.

Порівняно з відповідним періодом 2011 року митницею перераховано на 368 544,0 тис. грн. або на 49,1% більше.
Загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій Чернігівської області з початку 2012 року складає 6 027,25 млн. грн., з них експорт складає 1 557,90 млн. грн. та імпорт – 4 469,75 млн. грн.

Протягом 2012 року, у порівнянні з минулим роком, обсяги загального імпорту збільшились на 32%, тобто на 1 072,17 млн. грн. Найбільшу питому вагу у загальному товарообігу імпорту становлять: нафта та нафтопродукти; тютюн та тютюнові вироби; папір і картон та вироби з паперової маси, паперу або картону.

Наряду зі збільшенням загальних обсягів імпортних операцій протягом першого півріччя спостерігалась незначна тенденція зменшення обсягів загального експорту на 1%, тобто на 18,45 млн. грн. Основу експорту товарів складають папір і картон та вироби з паперової маси, паперу або картону; тютюн та тютюнові вироби.

Проведений аналіз експортно-імпортних операцій показав, що найбільш активними в проведенні митного оформлення товарів є підприємства ТОВ «Компанія – Інтергал», ПАТ «Тютюнова компанія «ВАТ-Прилуки», ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП». Основними торгівельними країнами-партнерами при здійсненні зовнішньоекономічних операцій суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності у першому півріччі 2012 року є Російська Федерація, Великобританія, Республіка Білорусь, Литва, Швейцарія, Німеччина.

Протягом 6 місяців Чернігівською митницею порушено 8 кримінальних справ, з них 6 - за фактами контрабанди наркотичних речовин (канабіс, гашиш), 2 - пороху і холодної зброї. Виявлено та припинено 360 фактів порушень митних правил, вартість предметів правопорушення в яких становить понад 9 мільйонів гривень.
Про це "Сіверщину" повідомила прес- служба Чернігівської митниці.



Теги:імпорт, експорт, Чернігівська митниця


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чи свідчить такий стрімкий (49,1%) ріст імпорту в Україну про ріст добробуту та купівельної спроможності українців?
Чи це результат "висвітлення" контрабанди, а фактичний імпорт виріс не так вже й стрімко?
avatar