реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Експортують більше, ніж імпортують

І це добре, бо посилюється економіка нашої держави. Адже Чернігівщина на 100,5 мільйона доларів більше вивозить, ніж ввозить.

Як повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю обласної адміністрації, у січні-лютому поточного року підприємства області торгували з партнерами 98 країн. Обсяг цих торгівельних операцій перевищив 205 мільйонів доларів. При цьому продали товарів майже на 153 мільйони (на 17,6% більше минулорічного відповідника). А придбали за кордоном на 52,4 мільйона, що на 13,1% менше показника 2019 року.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко каже: "Тішить, що порівняно з минулим роком майже на третину більше стали продавати готових продуктів харчування, на 47,8% більше - текстильних матеріалів, у 2,4 разу - паперу та картону, у 2,6 - жирів та олій. Зріс також експорт зернових культур, деревини та виробів з неї".

Пригадується, які всі 1990-ті та 2000-ні роки прихильники дружби з Росією лякали, що українська продукція на Заході не потрібна і без Росії ми пропадемо. Тепер же найбільшим споживачем української продукції є країни Євросоюзу. Немало йде з Чернігівщини також до Єгипту, Азербайджану, Білорусі, Китаю та Алжиру. Імпорт же частіше надходить з Білорусі (18,8%), Німеччини (14,3%), Китаю (9,9%) та Італії (7,3%).
"Голос України"



Теги:імпорт, Андрій Прокопенко, експорт, ТПП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar