реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російська війна невигідна ...Росії

У ситуації призупинення імпорту українських товарів до Росії зазнають втрат не тільки українські експортери, а й їх російські економічні партнери і прості споживачі. Таке переконання в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ вислови відомий грузинський економіст, голова Нової економічної школи у Грузії Паата Шешелідзе.

Звичайно, ті українські експортери, які не зможуть вивезти свої товари в Росію, втратять доходи, час, може, і репутацію, але втратять і споживачі, які чекали ці продукти в Росії. Це і заводи, і приватні особи. Росія в цьому випадку карає і своїх споживачів, своїх виборців, можна так сказати, - зазначив Шешелідзе.

Він також переконаний , що Україні треба змінювати стратегію і знаходити нові можливості та нові ринки в світі.

Я думаю, що Україна повинна бути зараз принциповою і просто знаходити інший вихід зі становища. Підприємці повинні зрозуміти, що в особі Росії у них ніколи не буде стабільного партнера. Я маю на увазі політиків Росії. Тому треба змінювати стратегію, орієнтацію, знаходити нові ринки і нові можливості.

Наприклад, у вас є хороший досвід щодо газу - коли у вас були проблеми, ви знайшли інші варіанти, - зазначив Шешелідзе.

Він вважає, що митна суперечка із Росію виникла не через питання якості, а була політично вмотивована. Шешелідзе провів паралелі з тим, як РФ не раз обмежувала доступ на російський ринок грузинської продукції. За його словами, суперечки як із Тбілісі, так із Києвом, можна вважати односторонньою торговельною війною, бо ні Грузія, ані Україна ніколи не блокували поставки із Росії.

Він також припустив, що Україну просто хочуть покарати за прагнення, яке вона проявляє останнім часом у відносинах із Заходом, і за відмову від постачання газу.

Я думаю, що заборона задумана таким чином, щоб вплинути на український уряд, щоб він змінив вектор. Наприклад, щоб вступив до Митного союзу чи пішов на якісь інші поступки, сказав економіст і додав, що Україна в цьому випадку має твердо відстоювати свої інтереси.

Напередодні Росія призупинила імпорт українських товарів під приводом бюрократичних проблем, повязаних з тим, що Україна не є членом Митного союзу.

Частка українського експорту до Російської Федерації становить 25 % від загального обсягу. За І півріччя РФ імпортувала з України товарів майже на 7,8 млрд дол.



Теги:торгова війна, митний союз, імпорт, експорт, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Росія-офіційна спадкоємиця Радянського Союзу.Отже, на офіційному та  й неформальному рівнях сприйняття цього останнього на планеті імперського утворення маєм сприйматися все за тим же  логорифмом, коли  "умом нє понять". Разом з тим, згадуючи історію совєтчини, можна чітко зрозуміти, що як тоді, так і тепер, всі дії цієї непередбачуваної  країни - то приклад суцільного зла для всіх. І сто разів був правий О.Бісмарк, коли навіть папірець, на якому мав укладатися договір з цією державою, називав "нічого не вартим" Це дикуни ХХІ сторіччя.
avatar
2
Ось тільки цікаво де саме Україні потрібно шукати "нові ринки" збуту, можливо у Європі? Але ж ЄС наші товари не потрібні, лише ресурси, а після створення ЗСТ наші підприємства остаточно зачахнуть, бо не витримають конкуренції! Відносно так званого "тиску" з боку МС, не потрібно перебільшувати, особисто я більше погоджуюсь з журналістом Сергієм Лозунько (http://gazeta-2000.livejournal.com/152448.html), те що відбувається сьогодні на російских митницях закономірно!
avatar