реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів: встановлено найбільший в Україні витратомір

Електромагнітний витратомір діаметром 1200 міліметрів встановило комунальне підприємство «Чернігівводоканал». Він призначений для обліку стічних вод на каналізаційних очисних спорудах, які розташовані під Черніговом, у селі Гущин. Витратомір данського виробництва і є найбільшим в Україні.

Реконструкцію самопливного каналізаційного колектору підприємство почало із заміни застарілого витратоміра російського виробництва, який відпрацював встановлений строк і вже не забезпечував надійності та точності вимірів. А наявність точних даних, як пояснили на підприємстві «Чернігівводоканал», є необхідними, бо вони будуть ключовими при підборі параметрів енергоефективного обладнання під час реконструкції каналізаційної системи міста, що незабаром розпочнеться. Цей витратомір дає можливість ефективно налаштувати технологічний процес та стадії очистки стічних вод. Його перевагами є мінімізація поточних затрат завдяки відсутності сервісних робіт, максимально точний облік, широкі можливості диспетчеризації, європейська якість та гарантія виробника.

Вартість приладу склала трохи більше мільйона гривень, а реконструкція колектора обійшлася підприємству в 670 тисяч гривень.

Наразі витратомір працює в тестовому режимі. Обсяги стічних вод відображаються на електронному дисплеї. Згодом планується включення витратоміру в загальну систему «Чернігівводоканалу».

"Голос України"



Теги:Україна - Данія, Чернігівська міська рада, Чернігівводоканал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar