реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Батурин вітає молодят

За народною прикметою, як весілля пройде, яким збережеться в пам’яті молодого подружжя, таким і будуть їхні стосунки протягом сімейного життя. Тому молодята намагаються зробити його незабутнім. А для фотозйомки в цей щасливий день обирають особливі місця.

Велику популярність серед жителів Чернігівщини та Сумщини має Батурин. Дух колишньої козацької слави та гетьманської величі панує у музеях, бродить батуринськими стежками, якими колись ходили творці нашої державності. А ще тут живе кохання. Його атмосферу можна відчути всюди: на білих сходах палацу К.Розумовського, на мосту цитаделі Батуринської фортеці і, звичайно, в Кочубеївському парку, де зізнавалися один одному в коханні Іван Мазепа і Мотрона Кочубей.

Невід’ємним атрибутом весілля є церемонія укладення шлюбу. Зараз популярними є виїзні церемонії, які проводять у Батурині. Квітчаста весільна арка, урочиста червона доріжка, пелюстки троянд, промовляння обітниць — усе це на романтичному фоні фортечних укріплень, гордовитих веж та барокових будівель робить найголовнішу мить у житті особливо неповторною та зворушливою. Багато закоханих молодих людей сказали один одному «так» на території цитаделі, а ще більше закарбували свою радість одруження в її стінах на весільних світлинах. Чимало молодих людей бажають взяти шлюб і в палаці К. Розумовського.

Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» запрошує молодят, які бажають перетворити найголовніше свято у житті на справжню казку, провести весільну церемонію, відеозйомку та фотосесію на території музейних об’єктів.

Олена ХАРЧЕНКО,
науковий співробітник відділу «Цитадель»
НІКЗ «Гетьманська столиця»



Теги:Гетьманська столиця, Батурин, весілля


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Реклама є реклама, річ дуже далека від дійсності і націлена лише на досягнення одного - прибутку, а не людського щастя. Пані Олена дуже добра рекламістка.
Пані не написала до чого привела любов 70-літнього діда Івана до 16-річної дівки Мотрі і чим вона закінчилася. А чи не випаде така ж доля і тим шлюбам, що вкладаються в Батурині?
Я давно писав про те, що якби дід Іван в ті роки більше думав про Україну, а не про молоду дівку, то наша історія склалася б зовсім по-іншому і ми ще 300 років тому стали би членами європейської спільноти. А нещодавно Міжнародна організація здоров'я(МОЗ) визнала, що люди в стані закоханності здатні на неадекватні дії та рішення і не рекомендує довіряти таким людям відловідальні роботи та посади.
Так що я рекомендую молодятам добре подумати, перш нвж їхати до Батурина вкладати шлюб.
avatar