реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

А ви вже сушите гриби?

Пішли нарешті дощі і на Чернігово -- Сіверщині запахло грибами.
Для сушіння найбільш придатні гриби білі, підосичники, підберезовики. маслюки та опеньки.

Перед сушінням гриби старанно очищають від листя, моху та піску. У маслюків знімають шкірку з шапки. Сильно забруднені гриби промивають холодною водою.

Корінці перед сушінням відрізають під самою шапкою. Корінці білих грибів сушать окремо, корінці інших грибів не сушать.

Сушити гриби можна на сонці, в духовці або в печі.

Для сушіння на сонці гриби нарізають тонкими продовгуватими скибками, нанизують на міцну нитку, підвішують на сонячне місце і сушать до готовності.

Якщо гриби сушать в духовці або в печі, їх нарізають невелики­ми кусками, укладають одним шаром на сито або в спеціальний ло­ток для сушіння грибів, кладуть в піч або духовку і сушать при тем­пературі 65—75° до готовності.

Під час сушіння грибів в духовці дверці мають бути відчинени­ми, а в печі відкривають заслінку в комині.

Сушені гриби зберігають в мішечку з рідкого полотна або в сухих скляних банках під кришкою в сухому приміщенні.

У китайській і японській медицині здавна використовують гриби для боротьби з раком, діабетом і серцево-судинними захворюваннями. Багато видів грибів зміцнює імунну систему людини.



Теги:рецепти, українська кухня, гриби


Читайте також






Коментарі (0)
avatar