А ви вже сушите гриби?
Пішли нарешті дощі і на Чернігово -- Сіверщині запахло грибами.
Для сушіння найбільш придатні гриби білі, підосичники, підберезовики. маслюки та опеньки.
Перед сушінням гриби старанно очищають від листя, моху та піску. У маслюків знімають шкірку з шапки. Сильно забруднені гриби промивають холодною водою.
Корінці перед сушінням відрізають під самою шапкою. Корінці білих грибів сушать окремо, корінці інших грибів не сушать.
Сушити гриби можна на сонці, в духовці або в печі.
Для сушіння на сонці гриби нарізають тонкими продовгуватими скибками, нанизують на міцну нитку, підвішують на сонячне місце і сушать до готовності.
Якщо гриби сушать в духовці або в печі, їх нарізають невеликими кусками, укладають одним шаром на сито або в спеціальний лоток для сушіння грибів, кладуть в піч або духовку і сушать при температурі 65—75° до готовності.
Під час сушіння грибів в духовці дверці мають бути відчиненими, а в печі відкривають заслінку в комині.
Сушені гриби зберігають в мішечку з рідкого полотна або в сухих скляних банках під кришкою в сухому приміщенні.
У китайській і японській медицині здавна використовують гриби для боротьби з раком, діабетом і серцево-судинними захворюваннями. Багато видів грибів зміцнює імунну систему людини.
Для сушіння найбільш придатні гриби білі, підосичники, підберезовики. маслюки та опеньки.
Перед сушінням гриби старанно очищають від листя, моху та піску. У маслюків знімають шкірку з шапки. Сильно забруднені гриби промивають холодною водою.
Корінці перед сушінням відрізають під самою шапкою. Корінці білих грибів сушать окремо, корінці інших грибів не сушать.
Сушити гриби можна на сонці, в духовці або в печі.
Для сушіння на сонці гриби нарізають тонкими продовгуватими скибками, нанизують на міцну нитку, підвішують на сонячне місце і сушать до готовності.
Якщо гриби сушать в духовці або в печі, їх нарізають невеликими кусками, укладають одним шаром на сито або в спеціальний лоток для сушіння грибів, кладуть в піч або духовку і сушать при температурі 65—75° до готовності.
Під час сушіння грибів в духовці дверці мають бути відчиненими, а в печі відкривають заслінку в комині.
Сушені гриби зберігають в мішечку з рідкого полотна або в сухих скляних банках під кришкою в сухому приміщенні.
У китайській і японській медицині здавна використовують гриби для боротьби з раком, діабетом і серцево-судинними захворюваннями. Багато видів грибів зміцнює імунну систему людини.
Читайте також |
Коментарі (0) |