реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач
Рецепти з грибів
12-Вер-12 2784 0.0 1
Для тих, хто втомився від політики і цінує осінній ліс -- добірка рецептів з грибами. Смачного вам!

Жульєн з білих грибів
Беремо 500 г грибів, 150 г цибулі, 150 г сиру, сіль, перець, вершкове масло.

Для соусу: 250 мл вершків (10-15%) або молока, 30 г вершкового масла, 30 г борошна

Дуже ніжне, ароматне, смачне блюдо.
Рекомендовано використовувати саме білі гриби (ідеально свіжі, але можна і заморожені).
Замість кокотниц можна використовувати маленькі горщики для запікання.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5-6 порцій.

Цибулю дрібно нарізати. Гриби дрібно нарізати. На вершковому маслі обсмажити цибулю.Додати гриби, посолити, поперчити, смажити протягом 30-35 хвилин.

Готуємо соус. Вершкове масло розтопити.Додати борошно, злегка обсмажити.Додати вершки.
Нагрівати до тих пір, поки соус не почне густіти.

Змішати гриби і соус, прибрати з вогню.Сир натерти на дрібній тертці.

Гриби з соусом викласти в кокотниці. Посипати сиром.

Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Тушкована картопля з грибами
Від картопельки з грибами, думаємо, ніхто не відмовиться. Ми пропонуємо полегшити процес приготування цього і так простого блюда – запекти картоплю в керамічних горщиках. Ми не будемо говорити про смак цієї страви, за нас все скажуть аромати, якими наповнитися ваша кухня. А якщо хочете, щоб ваше блюдо було ще смачніше, готуйте з хорошим настроєм.

Для приготування двох порцій смачної страви необхідно підготувати продукти:
шість штук картоплин,
одна морква,
одна цибулина середнього розміру,
сто грам білих грибів,
чорний мелений перець,
сіль і рослинне масло.

Приготування.
Спершу очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо на середні кубики.
Чистимо моркву і ріжемо на тонкі кружальця.
Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
Підготуємо горщики і викладемо в них кубики картоплі, моркву і цибулю.
Все посиплемо сіллю і перчиком.
Введемо в кожен горщик по одній столовій ложки рослинної олії.
Гриби вимиємо під проточною холодною водою і поріжемо їх на смужки.
Розміщуємо їх в керамічні горщики.
Закриваємо їх кришкою.
І поміщаємо в духову шафу запікатися.
Запікаємо при температурі сто вісімдесят градусів, п’ятдесят хвилин.

За матеріалами сайту http://yakulinar.net/


Допомога проекту СІВЕРЩИНА - благодійний внесок

Теги:кухня, рецепти, картопля, гриби


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Рекомендую звернутися до унікального видання - "Путівник для грибарів" І.В.Качуровського, яке, здається ще є у книгарні "Інтермеццо".
avatar