реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

90-річного ветерана хотіли обдурити. Прокуратура не дала

Захищаючи інтереси ветерана війни, прокурор подав позов до суду, внаслідок чого визнано неправомірними дії державного виконавця.

90-річний інвалід війни І групи поскаржився на те, що виконавча служба закрила провадження про стягнення на його користь з управління праці та соціального захисту населення недоплачених коштів. Ще у 2011 році він добився через суд, щоб було визнано його право на одержання у повному обсязі грошової допомоги до 5 травня в сумі 10 мінімальних пенсій за віком. Мова йде про разову грошову допомогу інвалідам війни, передбачену Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” .

Державний виконавець не зміг виконати рішення суду, бо в управління соціального захисту відсутні кошти на рахунках для даного виду виплат. Тоді він закрив виконавче провадження, не вчинивши інших передбачених законом дій.

Прокуратура довела, а суд підтвердив, що в таких випадках має застосовуватись ч.3 ст.75 «Про виконавче провадження». Вона передбачає, що в разі, якщо виконати рішення без участі боржника неможливо, державний виконавець накладає на боржника штраф відповідно до статті 89 цього Закону та вносить подання правоохоронним органам для притягнення боржника до відповідальності згідно із законом, після чого виносить постанову про закінчення виконавчого провадження і повертає виконавчий документ до суду чи іншого органу, що його видав.

На даний час постанову про закриття провадження скасовано.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова



Теги:ветерани війни, прокуратура Чернігова, виконавча служба


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
а что толку, денег все равно нет! разве, что очередной кабальный кредит в МВФ возьмут или новый налог введут! здесь одной отменой пенсионной реформы уже, наверное, не поможешь, здесь нужно полностью антикризисную программу симоненковцев реализовать, чтобы экономического коллапса избежать! и к тому же, по моему, у нас пора к ответственности притягивать власть за действия, а оппозицию за бездействия!
avatar
2
комуністи проміняли "Капітал" Карла Маркса на капітал Ріната Ахметова, так що ніяка програма комуністів не є програмою,  а брехнею.
avatar
3
Василий, брехня то что рассказывает наш президент о выполнении бюджета на 100,6% и то что обещает оппозиция, но в результате не делает! взять хотя бы пенсионную реформу, они ведь со слезами на глазах обещали ее отменить! и что, кроме провала голосований и блокирования Рады лично я ничего не увидел, забыл, еще Вставайка на которую потратили наши деньги, а теперь медикам не за что зарплату платить! и чтобы Вы не говорили, но тот факт, что коммунисты единственные кто не просто требуют отменить пенсионную реформу, а еще и работают в этом направлении - правда, и его не изменить!
avatar