реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Прокурора звільнено за підозрою в зберіганні наркотиків

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 4 квітня розглянула висновок про дисциплінарний проступок прокурора Чернігівської місцевої прокуратури Чернігівської області Артема Валенчук.

Так, було встановлено, що 29 червня 2017 року прокурора Валенчук був затриманий співробітниками СБУ за підозрою в незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотиків. В ході особистого огляду правоохоронці виявили у нього пакети з порошкоподібною речовиною в пачці сигарет і чохлі телефону об'ємом 3 грами. Крім того, пакети з тим же вмістом були знайдені і в квартирі прокурора. Як показала експертиза, вилученим речовиною виявився амфетамін.

На підставі викладених фактів і даних перевірки, доповідач - член КДКП Сергій Сергійчук заявив про необхідність залучення прокурора до дисциплінарної відповідальності.

У свою чергу сам Артем Валенчук не погодився з висновком КДКП, заявивши, що він грунтується лише на пред'явленій йому підозрі, в той час як слідство досі не закінчене. Так само прокурор заявив, що наркотики йому підкинули: «Під час затримання я зазнав фізичне насильство з боку співробітників СБУ. Мене силою витягли з машини і підкинули заборонені речовини ». Валенчук зазначив, що подавав клопотання про проведення судово-імунологічної експертизи для з'ясування наявності його біологічних слідів на пакетах з порошком, однак воно не було задоволено.

Даючи пояснення Комісії, Артем Валенчук також повідомив, що біля будинку, де він нібито набував наркотичні речовини, камери спостереження зафіксували присутність поліцейських з відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. За його словами, це свідчить про «кришування» поліцією наркобізнесу, оскільки проблеми у прокурора виникли відразу ж після того як він спробував припинити наркоторгівлю в одному з приватних будинків в Чернігові. «Я просто засунув ніс не в свою справу. Я хотів викрити велике наркоугруповання », - додав Артем Валенчук.

Однак член КДКП Станіслав Погребняк підкреслив, що спілкування з особами сумнівної репутації дискредитує і компрометує працівника прокуратури.

А Сергій Сергійчук озвучив розшифровку телефонної розмови Артема Валенчук з якимось Євгеном. У бесіді йшлося про «тузи з Голландії», що на сленгу означає «героїн». Коментувати цю розмову Валенчук відмовився, заявивши, що не розуміє про що йде мова, більш того - не знає хто такий цей Євген.

Вислухавши пояснення сторін, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила накласти на Артема Валенчук дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади прокурора. Відповідно до закону, рішення КДКП може бути оскаржене ним протягом місяця.

https://sud.ua



Теги:прокуратура Чернігова, наркотики


Читайте також



Коментарі (0)
avatar