реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

20-річчя Декларації відзначили у міській раді

Секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет провів "круглий стіл" з нагоди 20-річчя проголошення Декларації про державний суверенітет України. В його роботі взяли участь учасники тих подій, науковці та журналісти.

Володимир Ступак, голова обласної організації УНП, наголосив на важливості вікопомної події, наголосивши: у Чернігові вона тісно пов"язана з походом "Дзвін-90", що сколихнув область . Олександр Мисюра, кандидат історичних наук, поставив питання про участь комуністів у проголошенні Декларації та про її суперечності. Сергій Бутко, представник Інституту національної пам"яті, проаналізував Декларацію в контексті розвалу СРСР.

У виступах Василя Чепурного, Сергія Соломахи, Сергія Чернякова, Івана Осадціва та Надії Галковської йшлося про різні аспекти бурхливої української історії. Зокрема, лікар, еколог Іван Осадців наголосив:" По вченню Сковородидержавними справами не мають займатися торгівці, бо вони зроблять добрий собі гешефт, але не зроблять користі державі. Біда України, що її керівна еліта -- торговці. А треба державників". Василь Чепурний нагадав: "Всі українські суперечності пояснені і закладені у такому хоча б факті: Президент України, який керував нею найдовше, Леонід Кучма не голосував за проголошення Декларації про державний суверенітет. він -- утримався, бо був номенклатурою ЦК КПСС". Про боротьбі за повноваження міського самоврядування нагадав депутат Чернігівської імської ради першого демкоратичного скликання Сергій Соломаха. А Надія Галковська завершила зустріч поетичними рядками.




Теги:О.Шеремет, В.Чепурний, 20-річчя, суверенітет, В.Ступак, С.Соломаха, міська рада, декларація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar