реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Від Сталіна до Хатаєвича

Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними у геноциді в Україні в 1932-33 роках. Кримінальну справу за фактом вчинення Голодомору-геноциду суд розглянув у середу, 13 січня, повідомила прес-служба СБУ.
Суд констатував, що Йосип Сталін (Джугашвілі), В'ячеслав Молотов (Скрябін), Лазар Каганович, Павло Постишев, Станіслав Косіор, Влас Чубар та Мендель Хатаєвич вчинили злочин геноциду, передбачений карним кодексом України.
Але суд закрив кримінальну справу у зв’язку з їхньою смертю.

Рішенням суду підтверджені висновки слідчих СБУ про організацію вчинення в 1932-1933 роках на території УСРР керівництвом більшовицького тоталітарного режиму геноциду української національної групи, тобто штучного створення життєвих умов, розрахованих на її часткове фізичне знищення.

За оцінками СБУ, жертвами Голодомору 1932-33 років стали понад 10 мільйонів людей у 18 регіонах України. Кримінальну справу за фактом здійснення геноциду українського народу спецслужби порушили у травні минулого року.

За матеріалами: ТСН







Теги:Сталін, Хатаєвич, Голодомор, суд над комуністами, СБУ


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Ситуація, що склалася навколо цієї справи, це - правова нісенітниця, якої ще світ не бачив.
Відповідно до ст. 6 КПК України, порушити кримінальну справу щодо померлої соби и, тим більше, визнати її винною за будь-яких обставин неможливо.
Невже в СБУ та в апеляційному суді м. Києва сидять такі телепні ???
avatar
2
В діях судді, якщо він виніс рішення про визнання померлих осіб винними, беззаперечно, мається склад злочину, передбаченого ст. 375 КК України, оскільки, дійсно, відповідно до змісту ст. 6 КПК України, порушення кримінальної справи проти померлих і, тим більше, визнання їх винними не допускається в любому випадку. Це ж ази юриспруденції...))) Справи такої взагалі не могло бути в природі...Що ж це за комікси?
avatar
3
Захисники Сталіна=Хатаєвіча прекрасно знають, що злочини проти людства не мають строку давності, незалежно від того повмирали злочинці чи ні. Читайте міжнародне законодавство, малошановні юристи! Так що телепні сиділи досі в керівних українських кріслах, що не порушили цю справу. Добре, що Ющенко встиг.
avatar
4
Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.
Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.
avatar
5
по-перше - кати українців навіть на землі не повинні мати шансів на виправдання.
по-друге, сьогодні намічений курс на реабілітацію Сталіна та ко., тому Ющенко наніс упереджувальний удар російськомовним українофобам, які втрачають свідомість від імені ката.
нам повезло, що в нас є президент-переможець, а два інші претенденти "сильної руки" спроможні лише підмахувати "старшому братові", тому й президенти з них Україні будуть ніякі.
avatar