реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Єврейський комітет протестує ...

"Український єврейський комітет заявляє, що опублікований нещодавно Службою безпеки України на підставі її архівних матеріалів перший «Список партійних і радянських керівників, керівних співробітників ОГПУ і ГПУ УРСР, а також документів, які стали організаційно-правовою підставою для проведення в Україні політики Голодомору-Геноциду і репресій», фактично покладає етнічну відповідальність за трагедію Голодомору на євреїв і латишів."

Український єврейський комітет відзначив важливість роботи СБУ, що проводилася, і закликав керівників цього відомства «ретельніше і відповідально підходити до складання і публікації таких серйозних документів».

Представник СБУ Сергій Кокін в інтерв'ю Бі-Бі-Сі назвав закиди Українського єврейського комітету щодо етнічної упередженості Служби безпеки безпідставними. Сергій Кокін каже, що СБУ подало документи в такому вигляді, в якому вони зберігалися в архівах: " Ми виходили з тих документів, які є в архіві Служби Безпеки України. Там дуже багато чекістів. Серед керівників дуже багато було людей тієї національності, про яку зараз іде мова. І тут немає необ'єктивності. Це так було. Особливо це було характерно для центрального апарату тодішніх органів державної безпеки. Оскільки ж ці люди фігурують у цих документах, тому вони й потрапили до списку. Якби в наших документах фігурував би в такій якості Григорій Іванович Петровський, то він би також був би у цьому списку. Але чого немає - того немає в наших документах."



Теги:Український єврейський комітет, комуністи, СБУ, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar