реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Жителі Ніжина: «Міністр МВС мав би застрелитися у прямому етері»

7 липня 2013 року в місті Ніжин, що на Чернігівщині, біля агітаційного намету ВО „Свобода” відбувся імпровізований мітинг містян, обурених нещодавніми подіями у смт. Врадіївка. Ніжинці рішуче засудили міліційну сваволю й вимагали відставки очільника МВС.

На центральній вулиці міста, де активісти місцевої організації двічі на тиждень встановлюють агітаційний намет, зібралися кілька десятків ніжинців. Містяни висловлювали обурення діями злочинців у мундирах.

На зібранні виступив член міського комітету ВО «Свобода» Віталій Нечеса, який наголосив на тому, що єдиним джерелом влади в Україні є народ і ніхто не може відібрати в нього право на самозахист.

«Ніхто не може узурпувати державну владу. Коли сьогодні міліція, якій довірили захищати суспільство від бандитів, сама стає найбільш організованою бандою, то народ повинен сам захищатися від такого свавілля», – наголосив націоналіст.

Громадяни міста одноголосно вимагали відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і негайної реформи усієї правоохоронної системи.

«Захарченко колись був простим «опером» і сам реально ловив бандитів. Якщо в нього лишилася хоч крапля совісти, хоч дрібка офіцерської чести – мав би взяти свій наградний пістолет, вийти на трибуну Ради й у прямому етері перед усіма депутатами й усім народом акуратно застрелитися», – зазначає підприємець Іван Петрович.

«Страшно подумати, що наші жінки, дівчата мають найбільше боятися тих, хто їх нібито поставлений захищати. А про скільки сотень і тисяч таких випадків ніхто так і не дізнався?» – домогосподарка Оксана Миколаївна.

«Міліцію треба негайно міняти: розпустити усіх – від міністра до рядового – без права поновлення і набрати нових, як це зробили у Грузії. Нічого, що попервах не буде необхідного досвіду, – це діло наживне. Зате нормальна, народна міліція, яку буде обирати громада, і яка походитиме від народу (хай вона спершу буде й не така професійна), працюватиме краще й обійдеться дешевше, аніж банда «професійних» злодіїв, крадіїв і вимагачів у мундирах», – підсумував студент Микола.

Прес-служба Ніжинської міської організації ВО «Свобода»

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:міністр Захарченко, Ніжин, Врадіївка, опозиція, свобода


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Для ніжинської "Свободи" роботи - не оране поле. Загадкові смерті в Ніжині  також трапляються.
avatar
2
В міліції не всі "менти", там є і чесні люди. 
Уявіть собі, що станеться в країні, якшо одночасно звільнити всю міліцію і випустити на волю кримінал.
avatar
3
Проблема є у відсутності громадського контролю. Нема прозорості щодо загадкових чи резонансних вбивств. Чи заохочується чесність в міліції, у прокуратурі? Чи захистить чесного міліціонера громадськість? Якщо ця громадськість не організована в інститути громадянського суспільства. Самі правоохоронці, як громадяни, чи захищають організовано своє право бути сумлінними? Проблеми міліції треба шукати в проблемах усього суспільства, а не протиставляти одну частину його іншій.
avatar