реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Велике козацьке Коло у Чернігові

12 лютого відбулось Велике Козацьке Коло за участю отаманів 47 козацьких товариств Чернігівської області та представників Сумщини і навіть козаків зі Львова.
На Козацькому Колі, кожний отаман мовив своє слово. Говорили про наболіле.

Часи "шароварного”, показного козацтва минають. Сьогодні козацькі товариства Чернігово-Сіверського краю все активніше беруться до реальних справ.
Наша молодь повинна знати гірку правду про жахливі часи поневолення українського народу вподовж багатьох століть. Лише знання своєї достеменної минувшини убезпечить український народ від повторення колишніх помилок і не допустить колишньої сваволі іноплемінних меншин на теренах України, що наживались на знедоленні українців.

Не забуваймо, що зверхність колишніх панів, злочинно збагачених за часів бездіяльності гетьманів-запроданців козацької доби, навдивовижу однозвучно перегукуються з сучасністю: “Почесті у нас здобуваються не наукою, не заслугами, а грошима. Хто заплатить чи пригостить, той правий у суді, той отримує старшинство й посаду, той усюди користується повагою; якщо він пихатий, то має право зневажати кожного, хоча й розумнішого, бідняка. Інші лише те й роблять, що п’ють, б’ються та шукають кому б продати свій голос на сеймі (Верховній Раді) чи в суді.

Аморальність розтлила все шляхетське суспільство – сім’ю й державу; красномовність підміняється нудною риторикою, чесність – шахрайством, правосуддя – сутяжництвом. Казну грабують збирачі податків. Рівність шляхетська – лише фраза, що прикриває олігархічні прагнення багатих панів” (МС с.322). Ці слова видатного українського історика, професора Київського університету, Володимира Антоновича, сказані два століття тому стосовно шляхетської аморальності в часи панування Речі Посполитої, актуальні й нині, бо досконало відображають сучасну ідеологію олігархічної влади. Тож маємо потурбуватися про збереження прав і свобод етнічних українців на Україні, якщо не бажаємо бути поневоленими національними меншинами, що узурпували владу і розподіляють поміж себе національні багатства українського народу.

Найбільш конструктивно виступили: справжній Козак – Господар хутора Соколиний Микола Череп, Отаман окремого Прилуцького козацького полку Олег Дурбалов, Головний Отаманом Корюківської Козачої Січі вільного козацтва Анатолій Коротков, бойовий генерал Анатолій Собора. Мали слово на раді також депутат Чернігівської обласної ради Юрій Богомолець та Гетьман Соборного Українського Козацтва Олександр Костюк.

Об’єднане чернігівське козацтво ставить собі за мету відновити запорозькі чесноти і продовжити святу справу Запорозької Січі, яка боронила український народ від знедолення.

Козацькі ватажки були одноголосні в створенні Чернігівської козацької ради.

Козацька рада делегувала до громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації чотирьох представників, керівників козацьких товариств: Анатолія Короткова, Анатолія Собору, Олега Дурбалова, Миколу Черепа.

Козацька громада визначилась: головне патріотичне призначення козацтва – захист Батьківщини від зовнішніх і внутрішніх ворогів (у тому числі й казнокрадів), які змушують український народ терпіти знущання, спрямоване на збагачення нацменшин, що насаджують по Україні злигодні й страждання, беззаконня й безчинства при повній бездіяльності громадськості.

13 лютого 2011 р. На раді був, бачив почуте записав писар Григорій Кострюля.

Єднаймося !
В любові до єдиної України ,
до нашої Святої Чернігово-Сіверської Землі .
Єднаймося духом ! Разом - зможемо !

„Відродимо рідний Чернігово-Сіверський край
відродиться і Україна”




Теги:козацтво, казнокради, Чернігів, Козацьке Коло, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А що там робить Петро Сальник? І скільки в козацтві рядових, а не отаманів?
avatar
2
Вже навіть і не смішно. На Чернігівську область - 47 (!!!) козацьких товариств. Цікаво б було дізнатися кількість козаків в кожному.
А ще цікавіше - чим вони, ці товариства, займаються, крім того що на Свята навішають на себе різні "цяцьки" і гордовито розгуляють. Де їх корисні для народу справи?
Може вони вже намет той жахливий від Катериненської церкви прибрали? ...
Ні, вони перейнялися написанням різного роду листів. Ось вона, сила мистецтва ( всі бачили картину "Козаки пишуть листа турецькому султану"). Але ж ті, справжні козаки, може й написали того листа і то був один-єдиний лист, а взагалі-то вони іншим способом діяли.
А сучасні "козаки" тільки й "воюють" написанням листів. Сором..
Ну і називали б себе вже якось по-іншому - ПИСАРЧУКИ...
avatar
3
Згоден з Лозиною, але не зовсім.
Кого цікавить чим займаються козаки ЧИТАЙТЕ:

Деснянка вільна.

№44 від 22 квітня 2010р.

Номер 18 (202) 12 лютого 2011, субота

www.hopak.kiev.ua/ua/details/95/ - к оз а ц ь к а л и ц а р с ь к а ш к о л а

А чого чекає від козаків Лозина?

avatar