реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тільки радикальні дії змусили Януковича до переговорів

Як повідомив сам Арсеній Яценюк, йому зателефонував Президент Віктор Янукович і запросив на переговори. Про це Яценюк оголосив зі сцени Майдану:" Він і уряд готові до переговорів".

Якби люди слухали й далі політінформацію від трьох лідерів опозиції (особливо шокував Олег Тягнибок своїм довжелезним виступом ні про що), а не пішли на штурм, то й переговорів би не було. Хто там провокатор після цього?

Після віче близько 30 тисяч мітингувальників вирушили до міліцейського блок-посту біля в'їзду до Урядового кварталу, що на вулиці Грушевського поруч зі стадіоном ім. Валерія Лобановського. Частина радикально налаштованих активістів почала штурм, застосовуючи палиці, фаєри, вибухові пакети, димові шашки "цитрус". У відповідь "Беркут" застосував шумові гранати і гумові кулі. Атакуючі підпалили два міліцейських автобуса, щоб зробити проїзд вулицею Грушевського вільним. У відповідь міліція застосувала водомети. Слід зазначити, що температура у той момент була нижче нуля.

Лідери опозиції бігом відхрестились від цих дій. Яценюк кричав (для протоколу МВС чи що?), що це не їх план. Ба, у них є план? А анрод стоїть на Майдані і ніяк той план не зрозуміє...

Коли Кличко - до речі, єдиний серед так званих лідерів, пробував зупинити протиборство, радикали змусили його замвкнути піною з вогнегасника...

Після цього Кличко поїхав у ...Межигір'я. "Ми з депутатами приїхали в Межигір'я й півгодини чекали біля кордону внутрішніх військ, які нас не пропускали. Потім пустили тільки мене. Я підкреслив вимоги людей, які два місяці протестують на Майдані. І що треба негайно вирішити політичну кризу", - повідомив Кличко.

Проте, якщо переговорником буде той таки Клюєв, а з боку опозиції - Яценюк, то й результат буде таким же, як на сцені Майдану. Мо, хіба Руслана ще посвітить ліхтариком...

Тим часом МВС спробувало підбити підсумки і підрахувати втрати. За проміжними оцінками, постраждали 100 осіб. Є постраждалі у тяжкому стані. Одного співробітника "Беркут" натовп нападників висмикнув з шеренги. На разі він знаходиться у госпіталі з переломом ребер, носа, закритою ЧМТ. Одному хлопцеві відірвало кисть руки. відомому фотожурналісту Олександру Клименку поранили руку і ногу - лікар вийняв з ноги шматок джинсів, як повідомив сам Олександр. У сутичках постраждав ніжинський журналіст Ігор Волосянкін.

Поранено коменданта Майдану Андрія Парубія - 7 осколків гранати попали в ногу.

Тим часом Ірина Фаріон у Львові повідомила, що ВО “Свобода” загрожувала ліквідація у разі вираження незгоди з прийняттям “квазі-законів” 16 січня. Тому, виявляється, опозиція спокійно спостерігала як регіонали та комуністи приймали ті закони. І хто після цього провокатори?

Марко ХАРКО



Теги:Майдан, побоїще, Кличко, Яценюк, свобода, Тягнибок, 16 січня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar