реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Статистика примічає: віддаємо перевагу своїм товарам!

За даними державних статистичних спостережень у І кварталі 2010р. оптовими підприємствами області було поставлено товарів на 1051 млн.грн. Значна частка (70%) в оптовому товарообороті припадала на непродовольчі товари, яких було реалізовано на 732 млн.грн. Найбільше поставлено зерна, енергетичних матеріалів, фармацевтичних препаратів.

Продовольчих товарів було реалізовано на 319 млн.грн. Серед товарів цієї групи найбільшим попитом користувалися цукор, кондитерські вироби, консерви молочні, олії, пиво, молоко оброблене рідке, тютюнові вироби, чай та кава, борошно, соки фруктові та овочеві, рибні продукти.

Постачальники непродовольчих товарів надавали перевагу товарам, виробленим на підприємствах України. Частка імпортних непродовольчих товарів становила лише 16%. Залишається високим відсоток імпортної побутової техніки, парфумів та косметичних виробів, кави, чаю, риби та філе рибного морожених.

Постачальники надавали перевагу товарам, які вироблені на підприємствах України, їх частка становила 84% загального товарообороту. При цьому частка вітчизняних продовольчих товарів склала – 93%, непродовольчих-84%

На 1 квітня 2010р. на складах оптових підприємств було зосереджено запасів товарів на 272 млн.грн. У запасах товарів переважаючу частку (80%) займали непродовольчі товари, решту (20%) – продовольчі товари.

Головне управління статистики

у Чернігівській області




Теги:цукор, підприємства України, непродовольчі товари, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar