реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Смачні рецепти для новорічного столу

Новорічний салат
Склад:
6 круто зварених яєць, 5-6 варених картоплин, 2 варені морквини, 2 солоні огірки, яблуко, 250 г зеленого горошку, цибулина, банка майонезу, стручок червоного маринованого солодкого перцю, зелена цибуля, мариновані помідори, цукор, сіль.

Бутербродні маси

Маса із шпротів

Банка шпротів, 100 г вершкового масла чайна ложка лимонного соку, лимон або маринований огірок.

Шпроти розімніть виделкою, розітріть з маслом, додайте лимонний сік і поставте на холод. Подайте на стіл на тарілці, оздобивши масу кружальцями лимона або маринованого огірка. Цією масою можна намазати скибки хліба або маленькі грінки. На кожний бутерброд покладіть півкружальця лимона або маринованого огірка.

Маса з жовтків
2 круто зварених яйця, 100 г вершкового масла, 2 чайні ложки гірчиці, зелена цибуля, сіль.

Жовтки розітріть з гірчицею, додайте масло, сіль і продовжуйте розтирати до утворення однорідної маси. Охолодивши масу, набирайте її чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, і тоненькими спіралями кладіть на тарілку, щоб утворилася піраміда. Навколо піраміди посипте нарізаною зеленою цибулею і посіченими білками.

Маса з сиру

200 г чайного сиру або бринзи, 100 г вершкового масла або маргарину, цибулина, чайна ложка гірчиці, пучка кмину, Ч2 чайної ложки меленого червоного перцю, цукор, сіль.

Сир розітріть з маслом або маргарином на однорідну масу, додайте натерту на дрібній тертці цибулю, гірчицю, перець, кмин, сіль, цукор і старанно вимішайте.

Якщо маса надто суха, влийте 1-2 столові ложки сметани. Приготовленою масою можна змазати скибки булки або виробити з неї невеличкі кульки. Дуже красиво виглядають кульки, якщо частину з них обкачати в дрібно посіченому крутому яйці, а частину - в нарізаній зеленій цибулі. Кульки викладіть на капустяному листку і подайте на тарілці.

Новорічний коктейль

Склад:

1/2 пляшки десертного вина, склянка вермуту, 1/2 склянки коньяку, склянка апельсинового соку, склянка виноградного соку, харчовий лід, ягоди з варення.

Рецепт:

Заповніть фужери до третини льодом, долийте по одній частині вермуту, апельсинового і виноградного соку і дві частини вина. Додайте по столовій ложці коньяку. Подайте з соломкою, нанизавши на неї ягідку з варення.

Новорічні пампушки

Склад:

Тісто: 750 г борошна, 7 жовтків, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, 0,5 склянки молока, 100 г дріжджів, цедра 0,5 лимона, 0,5 чайної ложки солі.

Начинка: 200 г вишневого або трояндового варення.

Для смаження: 1 кг рослинного сала.

Помадка: 400 г цукру, 0,5 лимона, кілька крапель ромової есенції, 0,5 склянки води.

Для оздоблення: апельсинова цедра.

Рецепт:
Дріжджі з ложкою цукру і борошна розведіть у теплому молоці і поставте в тепле місце для бродіння. Масло розітріть з цукром, додаючи по жовтку. Влийте розчину, всипте просіяне борошно (добре, щоб воно перед тим стояло в теплому місці), вкиньте лимонну цедру, сіль і замісіть пухке тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце. Коли тісто вдвічі збільшиться в об'ємі, перемісіть його і дайте ще раз підійти. Тоді частину тіста виложіть на посипану борошном дошку і викачайте корж завтовшки 1 см. До половини коржа склянкою позначте кола. В центр кожного кола покладіть варення без сиропу, накрийте другою половиною коржа і склянкою виріжте пампушки. Складіть їх на посипану борошном дошку і накрийте. Так само зробіть пампушки з решти тіста і всі разом поставте у тепле місце, щоб. підійшли. У глибокій сковороді розтопіть жир. Вважайте, щоб жир не дуже кипів, тому що при швидкому смаженні пампушки всередині можуть залишитися сирими. Кладіть пампушки верхом донизу і посуд зразу ж накрийте покришкою. Щоб навколо пампушок утворився білий обруч, що прикрасить їх, після того як низ пампушок зарум'яниться, обережно переверніть їх виделкою і більше не накривайте. Щоб пампушкам надати святкового вигляду, покрийте їх помадкою, звареною з цукру, води і лимонної цедри. Помадка готова, коли крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою "нитку". У помадку влийте лимонний сік і ромову есенцію. Опісля посипте пампушки дрібно посіченою апельсиновою цедрою і поставте в тепле місце.

Джерело: Ах - диета. ру




Теги:страви до Нового року, салати, Новий рік


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Шляпки шампиньонов с сыром
Шампиньоны крупные - 200 г, 1 луковица, 2 яйца, 100 г сыра, 1 ст. л. сухарей панировочных, сливочное масло - 100 г
Грибы промыть, вырезать ножки, шляпки посолить с обеих сторон. Положить в каждую небольшой кусочек масла и начинку.
Начинка: обжарить измельченные лук и ножки грибов, смешать со взбитыми яйцами. Уложить начинку в шляпки, посыпать сухарями и сыром, запекать 10 минут.
avatar
2
Салат Изумрудный

Ингредиенты для "Салат Изумрудный Салаты рецепты "
Ветчина — 200 г
Яйцо — 3 шт
Грибы белые (свежие или замороженные) — 150 г
Сыр пармезан — 100 г
Лук репчатый — 1 шт
Майонез
Соль
Огурец (для украшения) — 2 шт
Рецепт "Салат «Изумрудный»"
Белые грибы отварить (можно заменить на шампиньоны).Ветчину нарезать кубиком.Отварить яйца, почистить и нарезать мелким кубиком.

Лук нарезать и обжарить на небольшом количества растительного масла.

Обваренные грибы нарезать и обжарить на растительном масле до золотистой корочки.

Сыр натереть на терке.

Все ингредиенты смешать (кроме огурцов), посолить, заправить майонезом или сметаной, перемешать. На плоской тарелке сформировать салат горкой. Нарезать тоненькие полоски огурца и начиная с макушки начинаем по часовой стрелке наискось их поочередно вдавливать в салат и до самого низа. Думаю по картинке все понятно. Все салатик готов, приятного аппетита!!!

avatar