реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президентка Словаччини побачила російську катівню

Президент Словацької Республіки Зузана Чапутова на власні очі побачила наслідки російської агресії на Чернігівщині.

Вона відвідала школу у Ягідному, підвал якої став концтабором для всіх мешканців села.

Разом з начальником обласної військової адміністрації В’ячеславом Чаусом словацька делегація також побувала у школі села Іванівки та побачила руйнування на вулиці Чорновола у Чернігові і поспілкувалася з мешканцями тимчасового модульного містечка у розбитій Новоселівці.

«Я розділяю ваш біль і захоплююся вашою незламністю, – сказала Зузана Чапутова. – За час повномасштабного вторгнення до України кордон зі Словаччиною перетнуло близько мільйона вимушених переселенців. Ми підтримуємо усіх, хто прийняв рішення зупинитися у нас».

Візит президентки Словаччини мав і практичне значення для двосторонніх стосунків. «У 2021 році було підписано Угоду про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією та Тренчинським самоврядним краєм (Словацька Республіка). На жаль, ми не встигли налагодити співпрацю з акцентом на розвиток регіону. Однак, зараз завдяки підтримці міжнародних партнерів, зможемо відновитися. Щиро дякую всьому словацькому народу та особисто пані Зузані Чапутовій за увагу та допомогу у цей нелегкий для країни час», – наголосив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Відтак взаємини між двома адміністративними одиницями України та Словаччини будуть налагоджені під особистим патронатом глави словацької держави.
Фото Віктора КОШМАЛА.

"Голос України"



Теги:російсько - українська війна, Ягідне, Україна - Словаччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar