реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Правнук Мойсея Блінкена грає у місті прадіда

Коли в 1904 році бідний молодий єврей Меєр Блінкен залишав негостинний для нього Київ, він і уявити не міг, що рівно через сто двадцять років (такий от збіг: говориться у євреїв - доживи до 120!), що перебування його правнука Ентоні в місті стане головною новиною для киян, світової преси, хейтерів та опініон лідерів.

Меєр навчався у Києві у комерційному інституті, організованому цукрозаводчиком та філантропом Лазарем Бродським, якого у Києві цінували та поважали. Коли того ж 1904 року Лазар Ізраїлевич покинув цей світ, його ховали всі кияни і труну на руках несли на руках від хоральної синагоги його імені до Лук'янівського цвинтаря.

Мецената Бродського не стало, уродженець Переяслава Меєр Блінкен вирішив, що настав час у пошуках єврейського щастя відправитися в Америку, і купив собі та дружині Ханні квиток у третьому класі на потяг Київ-Одеса та пароплав Одеса-Нью-Йорк.

Меєр у Місті Жовтого диявола починав зі столяра, але став письменником.
Його онуки Дональд та Алан стали відомими дипломатами, а правнук Ентоні – Державним Секретарем США.

Він приїжджає до Києва з Варшави у салон-вагоні Укрзалізниці, зустрічається з першими особами, дає мудрі поради та конче потрібну надію.

Він скромно вечеряє в Макдональдсі чи піцерії. А новина про те, що Ентоні Блінкен увечері в київському барі «БарменДиктат» виконав на гітарі композицію Ніла Янга “Rockin' In the Free Worlld” злетіла на вершину не лише українських, а й світових музичних рейтингів.

В.ГОРБОВ



Теги:Україна - США, Блінкен, єврейське лоббі


Читайте також






Коментарі (0)
avatar