реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

«Кльону» повідомили підозру

Служба безпеки України продовжує документування воєнних злочинів, скоєних армією рф на території України, щоб притягнути до відповідальності конкретних виконавців.

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до знущань над цивільним населенням під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області. Це військовослужбовець 228-го гвардійського мотострілецького полку (в/ч 22316), командир зведеного підрозділу зс рф, капітан, 37-річний Семен Соловов, позивний «Кльон». Про це повідомила прес- служба СБУ.

У березні 2022 року його підрозділ захопив селище Ягідне на Чернігівщині.Слідчими СБУ встановлено, що Соловов віддав підлеглим злочинний наказ примусово зігнати місцевих мешканців до підвалу школи, в будівлі якої розміщувався командний пункт загарбників, задля використання людей у якості «живого щита».

Рашисти майже місяць утримували в нелюдських умовах 369 місцевих мешканців, серед яких було 69 неповнолітніх. Люди перебували у підвалі в суцільній тисняві, в задушливому просторі без доступу свіжого повітря, в цілковитій темряві, без забезпечення достатньою кількістю питної води та їжі.

Через неможливість вчасно отримати належну медичну допомогу померло 10 цивільних осіб. Окупанти забороняли виносити тіла померлих з підвалу школи, тож певний час трупи лежали в тому ж приміщенні, де були живі люди.

Крім того, відомо, що Соловов неодноразово погрожував підірвати усіх, хто знаходився у підвалі.

Як повідомила прес- служба СБУ, наразі російському окупанту заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Служба безпеки проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності. І, як ми знаємо, дуже часто ці заходи стають ефективними.



Теги:Ягідне, російсько - українська війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar