реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Пікнік у саду Коцюбинського

В саду Михайла Коцюбинського відбувся літературний пікнік. Про це повідомили на сторінці музею- заповідника М.Коцюбинського в мережі Фейсбук.

Вчора, 16 травня, в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського розпочалася низка заходів, присвячених Міжнародному дню музеїв. Події першого дня було приурочено до 80-річчя депортації кримських татар.

Серед запланованих заходів відбувся і літературний пікнік у саду Михайла Коцюбинського з читанням новели «На камені». Анонсувалося, що її декламуватиме актор Чернігівського обласного молодіжного театру Олексій Биш, та з поважних причин він не зміг прийти цього дня до музею. Але вихід було знайдено: гості змогли насолодитися колоритом життя кримських татар, який описав Михайло Коцюбинський у новелі «На камені», у прочитанні директора музею-заповідника Дмитра Мельниченка.

Приємна атмосфера затишку розквітлого саду Михайла Коцюбинського, де колись любив відпочивати письменник із родиною, прогулювався зовсім юний поет Павло Тичина, художник Михайло Жук та багато інших відомих в українській культурі людей, легко налаштувала гостей на позитив. Тож літературний пікнік вийшов на славу: гості уважно слухали прочитання новели та подумки поринали у світ яскравої та оригінальної природи Криму, відкривши завісу таємничості життя кримських татар.



Теги:музей Коцюбинського, Дмитро Мельниченко, кримські татари


Читайте також






Коментарі (0)
avatar