реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів буде укріплений!

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що буде продовжено зміцнення військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд довкола міста. Важливість цих робіт – спільна позиція військових та Чернігівської міської ради.

– З моєї ініціативи була розмова з керівництвом оперативно-тактичного угрупування «Сіверськ». Продовжимо укріплення оборонних споруд навколо міста, які ми зробили протягом 2022-2023 року коштом міського бюджету. Зроблена серйозна робота, але це оборонні споруди і вони потребують постійного укріплення та посилення, – зазначив під час наради Ломако.

В.о. міського голови Чернігова, враховуючи, що для продовження робіт потрібні суттєві кошти, а можливості бюджету Чернігівської міської територіальної громади обмежені, зокрема, і у зв'язку із вилученням, так званого, «військового ПДФО», звернувся до очільника Києва Віталія Кличка.

– Громада Києва пообіцяла підставити плече і надати фінансування на цей напрямок, розуміючи, що Чернігів – північний форпост України. Ми захищаємо не тільки себе, а й столицю та далі. Тож направимо до них офіційне звернення, сподіваюсь на позитивне рішення депутатів Київради. Вони вже голосували і підтримували Чернігів – надавали нам 100 млн грн для відновлення після бойових дій, – сказав в.о. очільника Чернігова.

Принагідно Ломако нагадав і про результати аудиту, проведеного у Чернігівській міській раді, зокрема, у частині зведення оборонних споруд.

– До речі, аудитори КРУ, фінансування будівництва оборонних споруд довкола Чернігова визначили як «нецільове використання коштів громади». Від імені громади закликаю їх йти вслід за руським кораблем. В разі необхідності захищати місто, то будемо це робити вашою «фільчиною грамотою», тобто актом КРУ?

Пресслужба Чернігівської міської ради

Київська міська рада проголосувала за виділення допомоги Чернігову, оскільки це також і безпека Києва.



Теги:Чернігівська міська рада, фортифікації, КРУ, широка війна, Олександр Ломако


Читайте також



Коментарі (0)
avatar