реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Посол України в Білорусі засудив режим Лукашенка

"Україна не може підтримати і ніколи не підтримає тих кроків, які були зроблені по відношенню до білоруської опозиції, а також громадян України 19 грудня 2010 року. Це виходить за межі європейських, християнських, українських цінностей. Немає таких інтересів — економічних, фінансових, майнових, банківських, які можна проміняти на права людини. Немає такої ціни", -- заявляє Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі Роман Безсмертний в інтерв'ю газеті "День", яка вийде завтра, 17 лютого.
Мова йде, нагадаємо про розгін демонстрації в Мєнську та арешт майже всіх кандидатів у президенти Білорусі.

Р.Безсмертний заявив, що не пішов на інавгурацію О.Лукашенка, вчинивши це і як громадянин, і як Посол.

В той же час Україна зацікавлена у співпраці з сусідкою - Білоруссю і вона буде розвиватися. "В українців і білорусів є тисяча кілометрів спільного кордону, який, до речі, до цього часу недемаркований. А це означає, що дестабілізація ситуації в Білорусі для України є дуже небезпечною. Тому ми вимушені насамперед звертати увагу на цей факт. Ми всіляко будемо співпрацювати з Білоруссю. Це дев’ятимільйонний народ. Це 5 млрд. доларів товарообороту на рік. Це робочі місця. Це доходи українських і білоруських сімей. Крім того, є спільні економічні проекти, в які сьогодні включені не тільки Україна та Білорусь, а й Литва, Латвія, Естонія, скандинавські країни, країни Чорноморського басейну. Через свою багатосторонність ці проекти не можуть залежати від відносин двох держав. Тому економічна співпраця буде", -- сказав Роман Безсмертний.

Повністю інтерв'ю читайте тут: День




Теги:Р.Безсмертний, Лукашенка, Білорусь, газета День


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Василий, а интересно – почему слово Минск Вы пишете как Мєнськ? Это что – на белорусском языке так пишется?
avatar
2
Тарас, "коліться" -- у Вас філологічна освіта, що Ви так чітко визначили причину написання Мєнська і не тільки його? cool
avatar
3
А я что - угадал?
avatar