реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податковій службі України – 20 років

Сотні відвідувачів щодня

Найголовніша і найважливіша функція податкової інспекції – адміністрування податків, приймання податкової звітності. Щодня ДПІ у м. Чернігові відвідують у середньому близько 500 відвідувачів. Для того, щоб задекларувати доходи, відзвітувати про фінансову діяльність свого підприємства та сплату податків, стати на облік як платник у разі започаткування власного підприємства чи бізнесу, отримати ідентифікаційний номер, одержати консультацію з податкового законодавства...

Сплата податків – конституційний обов’язок кожного громадянина. Сумлінна і чесна сплата – справа совісті платника.

Звітувати можна віртуально
Науково-технічний прогрес втручається і в спілкування податківців з платниками. Подати звіт сьогодні можна прямо з робочого місця. Зробити це допоможе комп’ютер. У зручності програми “БЕСТ-ЗВІТ” (так називається віртуальна форма спілкування податківців з платниками) переконалися вже чимало бухгалтерів та керівників підприємств.
Таким чином скорочуються витрати робочого часу суб’єктів підприємницької діяльності – на подання звітності, а податківців – на її приймання та обробку. До речі, програма дає можливість провести перевірку звіту ще до подання його в інспекцію, самостійно виявити і виправити помилки. Крім того, вона містить усі необхідні бланки, нормативну базу їх заповнення. За новою формою роботи – майбутнє.

Хто краще малює податки
Подарунки від податківців отримали переможці міського туру конкурсу “Податки очима дітей”. Понад 150 малюнків юних чернігівських художників було представлено на конкурс. Найкращими визнано роботи Волокітіної Софії, Буркевича Івана, Ковтун Дар’ї, Пекур Ілони, Ванархи Анастасії та інші.

Конкурс уже став традиційним. Наступного року він проводитиметься знову. Отож, юні художники, ставайте до мольбертів, малюйте податки – і вперед за призами!

Виховання податкової культури платників починається з дитинства
Що таке податки? Чому їх потрібно сплачувати? Які вони бувають і куди йдуть? Чи може існувати держава без податкової служби? Відповіді на ці та безліч інших запитань школярі отримують від податкових інспекторів під час податкових уроків.
Податківці – часті гості школярів. І не лише на уроках, а й на святах першого та останнього дзвоника. Учні також приходять до податкової інспекції. Спеціально для них влаштовують дні відкритих дверей. Напередодні Дня працівника державної податкової служби України в гостях у податківців побувають близько 50 майбутніх платників податків. Таке спілкування започатковує майбутню співпрацю між податківцями та платниками, які поки що сидять за шкільними партами.

Волонтери – добровільні помічники
Є у податківців і добровільні помічники. Це студенти інституту економіки і управління та інших вишів міста. Допомагаючи податковим інспекторам, вони ближче знайомляться з діяльністю податкової служби, ведуть роз’яснювальну роботу серед населення, зокрема, про необхідність декларування доходів, сплати податків тощо.
І, можливо, хтось із нинішніх волонтерів завтра поповнить лави податківців. А якщо й ні, то податкові знання неодмінно допоможуть їм у майбутньому, у якій би галузі вони не працювали.
Шановні платники податків – нинішні і майбутні!

Двері податкової інспекції завжди відчинені для вас!

Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:конкурс про продатки, Ірина Берегова, Податки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar