реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Північний вал проти російського агресора

Поки на Донбасі буксує зведення Стіни, на Чернігівщині, на кордоні з Росією звели Північний вал. Це ціла система фортифікаційних споруд.

Силовики розповідають — смуга оборони складається з велетенських протитанкових ровів та земляних насипів. Глибина протитанкового рову три метри, висота бруствера п’ять метрів.

Довжина українсько-російського кордону на Чернігівщині — 183 кілометри. Відкрита місцевість на цій ділянці геть уся перекопана траншеями, які простягаються на десятки кілометрів. Прикордонники твердять — облаштовуючи цей бар’єр, зважаючи на досвід війни на Сході. Розповідь про це містять "Вікна Новини" СТБ

«Подолати його без якихось спеціальних приладів інженерних споруд це взагалі не можливо. Також, так як він розташований в межах ділянки відповідальності відділу він постійно контролюється прикордонними нарядами,»- розповідає заступник керівника відділу прикордонної служби «Грем’яч» Сергій Горбачевський.

Втім, державний кордон пролягає не лише в чистому полі. Межа перетинає річки, непрохідні болота та лісові хащі. Ці об’єкти — природній бар’єр для ворога.

У разі раптової атаки ворога бійці мусять оборонятися до прибуття підмоги. Для цього прикордонники спорудили ціле підземне місто. Ці укріплення створені у вигляді цілої системи підземних комунікацій.

Облаштовані у вигляді такого собі лабіринту з вогневими точками по периметру, аби можна було тримати кругову оборону, ну і звісно ж бункер з броньованими дверима та бетонними стінами. Тут солдати можуть спокійно перечекати артилерійський обстріл, або навіть просто відпочити.

Наші силовики твердять — росіяни відвели свої війська вглиб країни. Тому північному кордоні поки що спокійно.



Теги:фортифікація, державний кордон, російсько- українська війна, Грем'яч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar