реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чи буде на Чернігівщині лінія Маннергейма?

Після візиту на Чернігівщину посла Латвії в Україні перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомив: "Продовжуються роботи по укріпленню прикордонної смуги на українсько-російському кордоні. Сподіваємося на технічну допомогу Латвійських колег з метою переобладнання її за зразком відомої смуги фортифікаційних укріплень у Фінляндії, що отримала назву лінії «Маннергейма».

Лінія Маннергейма була розроблена Фінляндією проти російської Красної Армії, яка таки вторглася в незалежну країну, як сьогодні в Україну. Названа на честь президента Фінляндії Маннергейма (до речі, шведа за національністю і колишнього ад'ютанта російського царя Ніколая Другого). Саме Маннергейм очолив оборону маленької Фінляндії проти великої Росії. І ця лінія значно стримала російські війська.

Хоча її не варто уявляти так, як показувала радянська пропаганда - ряди великих каменюк. Насправді, лінія Маннергейма - це складна інженерна споруда з двохрівневими дотами, де солдати навіть мали кухні. І звідки прострілювали території до 25 кілометрів, залишаючись самі неушкодженими.

Чи ж таку споруду має на увазі перший заступник голови Чернігівської обласної ради? Він пише далі: "Нашою метою є практична реалізація програми укріплення кордону, яка включає будівництво, як складних інженерних споруд, так і ровів (загальною протяжністю 183 км). Маємо зробити рів шириною шість метрів та глибиною три метри від поста «Сеньківка» в сторону Грем’яча".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:кордон, лінія Маннергейма, Чернігівська обласна рада, російсько- українська війна, Грем'яч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar