реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Папа таки московський!

А ось вам і відеоцитата!

Так що нема чого пеняти на російську архієпископію РКЦ!Це таки особисті слова папи московського! Він це так бачить!

Для нього реально кровавий Петро і шльондра Катерина - моральні авторитети, варті наслідування!
І саме до їх наслідування папа закликає молодих росіян!

Тепер, думаю, розумієте, чому заяви Риму такі схожі на заяви кремля! Тепер, думаю, розумієте, чому не лише МОСКВА НАМ НЕ МАТИ, АЛЕ Й РИМ НАМ НЕ БАТЬКО!

Католики та греко-католики, думаю, саме настав час покласти незручні запитання своїм єпископам, чому вони відмовчуються! Невже з цим згідні? Невже і цей раз приймуть позу страуса?

Вселенський Патріарх Варфоломій, чи Митрополит Епіфаній такої біліберди не несуть! І один, і інший московську агресію проти України так і називають!

А приведіть но папську енцикліку де б московська агресія проти України була б названа московською агресією проти України!

Нижче подаю текст свого попереднього допису, який викликав шквал критики, але виявився правим!
******

ПАПА РИМСЬКИЙ ЧИ МОСКОВСЬКИЙ?

Вчора був телеміст папи римського закреслено московського з російською католицькою молоддю.

Папа знову нахвалював велику російську культуру, російську духовність, міссію росіян і велику людяність! Хвалив кровопивцю Петра першого і курву Катерину другу! Закликав молодь їх наслідувати! "Ви молодці, - заявив він російській молоді, продовжуйте йти тим же шляхом! Дякую вам за ваш спосіб бути росіянами!"
Нагадую, що "вчора" це не ДО, а ПІСЛЯ 24 лютого 2022 року!

Після Ірпіня, Бучі, Гостомеля, Маріуполя, Ізюма, Вінниці, Чернігова...

Коли хтось до нині вважає це випадковим ляпом, то я нагадаю:
- папа вручив путлеру нагороду "голуб миру";
- у своїх промовах урівнював російський і український народи, як однаково страждаючі;
- закликав НЕ давати Україні зброю, бо це "продовжує" війну;
- урівнював жертву і агресора, пропонуючи разом українці і росіянці нести хрест;
- папський легат, зустрічаючись із церковним "міністром мзс" в одноосібному порядку цілував тому панагію і нахвалював росію за миротворчі ініціативи;
- папа закликав перевести увагу світу з українців на арабів і сірійців, бо вони теж "страдають", а українцям "надто багато уваги приділяє світ"
- в самий день Незалежності України минулого року жалів не закатованих українців, а "нєвінноубітую" ідеологиню русміра Дашу Дугіну, дочку того Дугіна, що пропонував повністю знищити українців!
- ніколи папа не назвав російську агресію агресією, а тільки "обтікаємі" фрази про українські страждання", "ми молимся", "щоб це припинилося" (ніби йде мова про якесь стихійне лихо!)
Що цікаво, у такому ж лицемірному дусі, що надає можливість двозначного розуміння, аж до протилежного, щоб підходило і нашим, і вашим, свої заяви подає і м. Онуфрій і п.Кіріл;
- і ще безліч нагод, коли ним були чітко висвітлені промосковські наративи.

Спочатку це сприймалося, як випадкова помилка, чи необізнаність, але зараз зрозуміло, що це саме його стійке переконання!Особливо це стало зрозумілим, коли знайомі греко-католицькі священники поміняли риторику з жорстко-антимосковської на "загальнохристиянсько-любовні" слюні "розових поні"! А від одного римо-католицького ксьондза на похороні Героя навіть довелося чути докір, що "ми повинні молитися за всіх воїнів на полі бою, а не лише за українських! Бо російські воїни - теж чиїсь діти і у них теж є матері!"

У бесіді з одним греко-католицьким священником я запитав у нього про ці "здвиги" папи. Він відповів, що усе це знає, у душі обурюється, але учить парафіян молитися просто за римський престіл, незалежно від позиції того, хто на ньому сидить. Тоді, кажу, чим ви відрізняєтеся від московських попів і їх прихожан, які теж "благочестиво сліпі" і не "бачать" явних "промахів" свого начальства і їх роботи на користь агресора!
Поза страуса не сильно сприяє безпеці решти тіла! А щось не чути голосних заяв незгоди єпископів УГКЦ, чи РКЦвУ з цими "папськими вибриками"!

А як показує історія, єдине, про що могли домовлятися і дійти згоди Рим і москва, то як поділити Україну!
Тим, що захочуть мені розказувати, щоб я дивився за своїм начальством, нагадаю, що коли нам довелося вибирати між своїм багаторічним Предстоятелем і об'єднаною Українською Церквою, ми вибрали ідею єднання, а не Предстоятеля!

І якщо хочете добра для України, то мусите усвідомити, що її майбутнє і її духовний центр не може бути ні в москві, ні в Римі, а лише в Києві!
І тільки в духовному єднанні навколо Київської хрещальної купелі є її духовне і державне процвітання!

Роман ГРИЩУК



Теги:папа, Роман Грищук, УГКЦ, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar