реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Лівий папа московського розливу

У МЗС України відреагували на заяву Папи Римського про «нащадків великої росії»*

«Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності росії, свідомо або несвідомо, звучать з вуст Папи Римського, місія якого, в нашому розумінні, як раз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва», - написав речник міністерства Олег Ніколенко у Facebook.

Він підкреслив, що саме такою імперіалістичною пропагандою кремль виправдовує вбивства тисяч українців.
25 серпня Папа Франциск виступив перед учасниками Х Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі.
У своєму зверненні він закликав молодь ніколи не забувати про свою спадщину.

«Ви - нащадки великої росії: великої росії святих, правителів, великої росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії - великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви - нащадки великої матінки росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам - дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами», - йдеться в зверненні понтифіка.

У дивній ситуації опинилася знову УГКЦ - церква українська, а Папа її - за Росію. "З великим болем і занепокоєнням ми дізналися слова, присвоєні Його Святості Папі Франциску на онлайн-зустрічі з російською католицькою молоддю 25 серпня 2023 року в Санкт-Петербурзі. Ми сподіваємося, що ці слова Святого Отця були сказані спонтанно, без жодних спроб історичних оцінок, а тим більше підтримки імперіалістичних амбіцій Росії", - йдеться у заяві, опублікованій на сайті УГКЦ.

В УГКЦ заявили, що приклади, наведені Франциском, суперечать його науці про мир і наголосили на небезпеці, що ці слова можуть бути сприйняті як підтримка націоналізму та імперіалізму, котрий спричинив війну в Україні.

"Як Церква ми хочемо заявити, що в контексті агресії Росії проти України подібні висловлювання надихають неоколоніальні амбіції країни-агресора, хоча повинні категорично засуджувати такий спосіб "бути російськими"", - йдеться у заяві.

Заяви поможуть мало. Тільки розрив з Римом і повернення до патріаршого престолу Києва - такий шлях повернення з унії з Римом має пройти УГКЦ.

Василь АВДІЙ



Теги:папа, МЗС, УГКЦ, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar