реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Немає культури у Талалаївській ОТГ на Чернігівщині

Талалаївський район з 45 селами та селищем перетворився на Талалаївську ОТГ, і почався культурний занепад сіл.

Голова громади, без п'яти хвилин пенсіонер, Ю.Величко, який до цього 10 років був головою селища, переїхав у "білий будинок" у Талалаївці, виселивши непотрібні йому відділи, замінивши меблі на нові, замінивши інтернет на швидкісний, замінивши вікна, зробивши ремонт фасаду - все для розвитку громади. Центральну вулицю перетворив на таку, що нагадує цвинтар, бо вона одразу обросла лише пам'ятними дошками, могильними плитами і пам'ятниками. А відділ культури, молоді та спорту опинився у якомусь, схожому на склад, приміщенні біля вокзалу, з котельнею, що розвалюється на очах - щоб взимку замерзли, не вижили?

Цим жестом Величко наче показав місце культури і молоді у талалаївському пенсіонаріумі.

Зникли на Талалаївщині культурні заходи. Нічого не робиться для молоді та спорту. Звичайно, що все спишуть на карантин, хоча ми вже у зеленій зоні, а планів заходів як не було, так і немає - середина літа.
Правда, нещодавно спілка АТО провела футбол пам'яті загиблим, де діти грали на швидкоруч викошеній галявині, з кривими воротами та без сіток на них - добреЮ що у дітей було взуття, і м'яч, а не козячий шлунок босоніж ганяли - але це ж не має відношення до голови ОТГ.

У нашому селі Слобідка, якому у наступному році буде 320 років, з культурою, молоддю та спортом ще гірше. Клуб-бібліотека без скла у половині вікон. Дитячий майданчик для дітей до 7 років у аварійному стані. Для старших школярів та молоді нічого не передбачено. На офіційні звернення голова дає відписки у стилі "вікна є у деяких кімнатах клубу-бібліотеки, а будете скаржитися, то ми закриємо клуб-бібліотеку... Ви просите для дітей та молоді м'ячі, футбольні ворота, ковзани, карусель, альтанку, баскетбольне кільце, - це все є у школі, за сім кілометрів від вас" -- на думку голови, це нормально, що молодь після робочого дня поїде у інше село у школу, і постукає ввечері, годин у 19:00, у вікно школи, зі словами: "Тьотю, пустіть нас у м'яча пограти". А от з аварійними елементами дитячого майданчика голова розібрався - викинув все аварійне, скоротивши кількість (ще два роки таких "ремонтів", і від майданчика залишиться лише парканчик).

Можливо, десь децентралізація і працює на користь громади, але у Талалаївській ОТГ вона створена для комфорту голови та замів.

На фото вікна Слобідського клубу-бібліотеки, та дитяча карусель без сідушок.

Павло КОЧЕРЖЕНКО



Теги:Слобідка, Павло Кочерженко, закриття бібліотек, Талалаївка, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar