реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Двадцять років "Соколикам"

Валентина Іщенко -- унікальна людина: щоб 20 років займатися впертими хлопчаками, ліпити з них шанувальників бандури (не найбільш модного інструменту) -- то треба мати не тільки завзяття, але й талант. Вчора в першій музичній школі імені С.Вільконського урочисто відзначали 20-річчя дитячого ансамблю бандуристів "Соколики".

І коли на сцену вийшли випускники ансамблю -- рослі, красиві, мужні -- не в однієї Валентини Іщенко перехопило подих. А композитор Олександр Козянко ще й привітав своїм музичним твором, як і учень Стрітівської вищої педагогічної школи кобарського мистецтва Сергій Шатило. Були вітання і від гостей з Галичини, від міської влади, від кобзаря-лірника Василя Нечепи, від коазцького товариства "Запорізьке козацтво", від товариства "Просвіта".

Надія Галковська, вірші якої використовують "Соколики" бажала:" Хай бандура струною святою Береже вас від болю і зла, Щоб щасливою і золотою Ваша доля як сонце була!". Не забувати, що бандура -- також зброя радив голова обласного товариства "Просвіта" Василь Чепурний.

А в Чернігові мистецтво бандури вивчається серйозно -- як наголосив начальник міського управління культури Олег Васюта, сам, до речі, дослідник кобзарства, в Чернігові вже виділено приміщення для відкриття бандурного відділення музичного училища.




Теги:бандура, Валентина Іщенко, Просвіта, Соколики, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar