реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

День газети "День" у Чернігові

«Історія — пульсуючий нерв сучасності», — саме так означила важливість розмови головний редактор «Дня» Лариса Івшина на зустрічі з чернігівцями під час читацької конференції, яка вчора відбулася у Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т. Шевченка. Чернігів у розрізі історії української освіти — місто, безумовно, непересічне. Корені місцевих освітян можна віднайти ще у XVII столітті, коли Києво-Могилянська академія заснувала тут Чернігівський колегіум.

Дванадцятирічна історія співпраці газети «День» з Чернігівщиною розпочалася ще 1999 року, тому участь в обміні думками з «Днем» цього разу взяли як давні партнери та автори «Дня» з Чернігова, так і його нові прихильники, а також студенти Чернігівського національного педагогічного університету.

Валерій КОВАЛЬ, громадський діяч, читач «Дня», засновник акції «Подарунок рідній школі»:

— «День» популярний серед чернігівської інтелігенції, людей мислячих, людей, які розуміються на часі, прагнуть чогось духовного. А таких у Чернігові багато, тому газета швидко розкуповується. Що стосується фотовиставки «День-2010», яку я мав можливість побачити ще в Києві, то цього року її учасники показали нам спокійну Україну і її життя у своєму розмаїтті. На фото можна було побачити неповторні миттєвості. Якщо минулими роками фотовиставка більшою мірою відображала актуальні події — Помаранчеву революцію наприклад, то цього разу роботи були глибшими у своїй наближеності до життя і багатогранності його проявів. З’явилися роботи нових молодих авторів. І тим фотовиставка «День-2010» мені дуже сподобалася.День

На відкритті фотовиставки газети "День" виступили голова обласної ради Анатолій Мельник, професор Володимир Личковах, директор галереї "Пласт-арт" Борис Дєдов. Традиційна для цієї газети акція подарунків книжок цього року поповнилася новими іменами. Так голова обласної асоціації роботодавців "Сіверщина" Віктор Лазар подарував комплект передплати на газету культурно-мистецькому центру "Інтремеццо", а президент регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов подарував комплект книг "Дня" обласному товариству "Просвіта" імені Т.Шевченка.


Фото Валерія СЕНЧУКА







Теги:Чернігівська обласна рада, В.Лазар, К.Іванов, газета День, Лариса Івшина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar